Hankes osalesid Hispaania firma CAF ja Šveitsi firma Stadler. Suure tõenäosusega osutub võitjaks hispaanlaste ettevõte. Trammide ostmiseks kuluva 45 miljonit eurot sai Tallinn Hispaaniale müüdud saastekvootide arvel. „Kindlasti on mõlemad head trammid. Võib-olla Hispaania on… Aga ma ikkagi ei tahaks seda praegu veel öelda,” lisas ta. Hispaanlaste ettevõte CAF võitis rongihanke ka Riias.

Malkeni kinnitusel selgub hanke võitja oktoobrikuu jooksul, siis sõlmitakse leping ja 15 kuud pärast lepingu allkirjastamist saabub Tallinnasse esimene uus tramm. Enne uute trammide saabumist rekonstrueeritakse Ülemiste–Tondi trammiliin. Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi, Tallinna linna ning trammi- ja trollibussikoondise kolmepoolse lepinguga eraldatakse selleks ligi 19 miljonit eurot.

Trammiliini renoveerimise eelprojekti tarvis kuulutati maikuus välja hange ja selle võitis AS Sweco Projekt. Nende projekt peaks valmis saama selle aasta jooksul. Pärast eelprojekti valmimist kuulutatakse välja riigihange trammiliini tööprojekti ja liini renoveerimistööde teostaja leidmiseks.Malkeni sõnul tuleb trammiteede uuendamiseks üle vaadata kogu Tallinna liiklus.

Trammiteede renoveerimist alustatakse järgmisel kevadel. „Kuna need on sellised tööd, mida ei kannata teha talvel või külmal ajal, siis arvata võib, et trammiteede ehitusperiood võiks olla aprillist oktoobrini,” lisas Malken.