Tallinna linnapea Edgar Savisaar avaldas eile kahetsust, et regionaalminister Vallo Reimaa tegi Harju maavanemale ettekirjutuse tühistada suvine alkoholi-müügi piirang.

Linnapea arvates on Harju maavanem Värner Lootsmannil õigus, kuna võitlus alkoholiga nõuab radikaalsemat suhtumist ja kindla joone pidamist. “Ma saan aru, et praegune valitsus pooldab liberaalset alkoholipoliitikat, aga selle tagajärg on käes nende inimeste näol, kes on tekitanud liiklusõnnetusi purjus peaga jne,” ütles Savisaar.

Linnapea hinnangul on nii õiguskaitseorganid kui ka politsei pööranud probleemile juba piisavalt tähelepanu, samuti hoiab Tallinn oma joont alkoholimüügi piiramises.

Tallinna linnavalitsus saatis Lootsmannile ka kirja, milles väljendas arvamust, et aega, mil alkohol on kättesaadav, tuleb kindlasti piirata.

Lootsmanni arvates on Reimaa ettekirjutuses palju otseseid vasturääkivusi. Maavanema arvates oskab ta ettekirjutist täpsemalt siis kommenteerida, kui on seda põhjalikult analüüsinud.

Põhjendus ja otsus vastuolus

“Õiguslik põhjendus ja otsus ise on vastuolulised,” rääkis Lootsmann. Tema hinnangul ei ole ministri ettekirjutuses peaaegu üldse arvestatud viieleheküljelise seletusega, mille maavanem esmaspäevaks Reimaale esitas.

Lootsmanni sõnul on ministri ettekirjutuses vaid viiendik leheküljest pühendatud põhjustele, mis on alkoholimüügi piirangu kehtetuks tunnistamise otsusega üldse vastuolus.

Maavanem Värner Lootsmanni otsusega keelati alkoholimüük 1. juunist 2. septembrini kella 20-st õhtul kuni 8-ni hommikul. Regionaalminister Vallo Reimaa saatis üleeile Lootsmannile ettekirjutuse, milles nõudis alkoholimüügi piirangu alates reedest kehtetuks tunnistamist, vastasel juhul võib minister korralduse ise tühistada.