Ilmselt juba sel aastal keelatakse turististidel ja külalistel sissepääs teletorni vaateplatvormile ja linna parima vaatega restorani, kuna torn ei vasta enam nõutavatele ohutustingimustele.

Põhja-Eesti päästekeskuse avalike suhete vanemspetsialist Ants Raava ütles Päevaleht Online’ile, et ettekirjutust pole teletornile veel tehtud, kuid lähinädalail on see tõesti kavas.

Teletorn kuulub praegu AS-le Levira, vaateplatvorm ja restoran on aga OÜ Saani hallata, kes pinda Leviralt üürib.

Levira tootmisjuht Tiit Tamm ütles Päevaleht Online’ile, et nemad on piirangust kuulnud, kuid firmat see oluliselt ei mõjuta. “Turism ei ole Levira äritegevus ja seetõttu selline võimalik ettekirjutus Levira tööd ja tegemisi (raadio-TV signaalide levitamine jne) ei mõjuta.”

Küll aga mõjutab otsus suuresti OÜ Saan tööd. Firma direktor Üllas Prits ütles Päevaleht Online’ile, et on samuti ettekirjutusega kursis ning kinnitas, et vaateplatvormi ja restorani töö lõpetamine on juba otsustatud.

“Nendel (Leviral – toim) on ka kasulikum, kui ta kinni läheb. Põhitulu tuleb ju antennide üürimisest. Neid üldse ei huvita, nagu ma aru olen saanud. Siiamaani ei huvita kedagi, ei Tallinna linna ega riiki,” selgitas Prits, kelle kinnitusel loodi aastaid tagasi ka teletorni arengufond, kuid see ei leidnud kuskilt toetust.

Pritsu sõnul on nõuab peagi tehtav ettekirjutus teletornile lisatreppi, kuna praegu puudub tornis evakuatsioonitee. „Mujal pole ma sellist asja näinud, aga Eestis nõutakse,” pahandas direktor.

170 meetri kõrgusel asuv ainulaadne restoran on otsustatud sulgeda ning kõiki söögikoha töötajaid ootab ees koondamine. Prits ei osanud veel öelda, mis saab OÜ Saan edasisest tegevusest, kui toitlustusäriga lõpetatakse. Direktori sõnul on jätkamine teistel aladel veel küsimuse all. 

**Tallinna teletorn on kõrgeim ehitis Tallinnas ja kogu Eestis - torni kõrgus on 314 meetrit.

**Teletorn ehitati 1980. aasta suveolümpiamängude Tallinnas toimunud purjeregatiks.

**Ehitise arhitekt on David Basiladze, insener J. Sinisk. Ehituse töödejuhataja Aleksander Ehala.

**Torn koosneb 190 meetri kõrgusest raudbetoontüvest ja sellele kinnitatud 124 meetrisest terasmastist. Torni all on kolmekorruseline hoone seadmetele, vestibüülidele ja konverentsikeskusele. Torni läbimõõt on all 15,2 m ja seina paksus 60 cm. Alates 140 meetri kõrgusest on torni läbimõõt 8,2 meetrit. Ehitamiseks kulus 10000 m3 betooni ja 1900 tonni terast.