Kui veel paar kuud tagasi oli Tallinna ülikool endiselt vanast ja lagunevast üliõpilaselamust tudengite väljakolimise probleemiga kimpus, siis nüüd on kooli kinnitusel lahendus leitud.

"Tallinna ülikool lähtub kokkuleppest ministeeriumiga, mille kohaselt annab ülikool Pärnu maantee 59 ühiselamu üle mõistliku aja jooksul lähtudes sellest, et üliõpilastel on võimalik maja üleandmise järgselt kolida uude ühiselamusse," rääkis ülikooli pressiesindaja Maiki Voore Päevaleht Online’ile.

Tänase seisuga on ülikool saanud haridus- ja teadusministeeriumilt kinnituse, et Tallinna ülikooli tudengitel on järgmisel aastal võimalik kolida Västriku tänav 8 asuvasse hoonesse, kus seni asus Mereakadeemia ühiselamu.

Praegu elab Voore sõnul Pärnu maantee ühiselamus ca 200 Tallinna ülikooli tudengit, kellele on Västriku tänava hoones kohad tagatud. "Eeldatav kolimine ning hoone üleandmine toimub mõne kuu pärast," lisas ta.

Põhjus, miks kolimise algus alles mõne aja pärast on, seisneb Voore sõnul selles, et ka Västriku tänava ühiselamu toad vajavad pisut värskemat ilmet. "Vähesel määral on vaja seal remonti teha ja mööbel sisse viia, seepärast see kolimine paari lähinädala jooksul ei toimu," selgitas ta.

Lisaks on ülikool Voore sõnul algatanud Västriku tänavale 200 uue ühiselamukoha loomisele madala hinnaklassiga üliõpilaselamu rajamise projekti, mis on hetkel veel konkreetse kohavaliku osas otsustusprotsessis. "Kui otsus langetatakse, teavitab ülikool sellest asjassepuutuvaid osapooli," kinnitas ta.

Juba 2006. aastal sõlmisid Tallinna linn, Tallinna ülikool ning haridus- ja teadusministeerium ühiste kavatsuste protokolli, mille alusel ülikool nõustus loovutama Pärnu maantee 59 ühiselamu haridusministeeriumile, kui ta saab linnalt vastu Kotka tänava kinnistu.

Tallinna linn andiski Kotka tänav 12 kinnistu ülikoolile üle läinud aasta detsembris, kuid ülikool hoidis Pärnu maantee hoonet seni enda käes, kuna neil polnud seal elavaid tudengeid kuskile mujale majutada.

Haridusministeeriumi kava kohaselt läheb Pärnu maantee hoone lammutamisele ning selle asemele ehitatakse uus maja, kuhu kolivad korraga kolm kooli – G. Otsa nimeline muusikakool, Tallinna muusikakeskkool ja Tallinna balletikool.