Tallinna linnavalitsus teatas, et päevade raames korraldatakse keskaegseid kombeid tutvustavaid üritusi kogu pealinna vanalinnas. Keskaja päevad algasid täna  kell 11.40 rongkäiguga, mis viis Viru väravatest Raekoja platsile. Keskpäeval oli Raekoja platsil ka avatseremoonia.

Õhtul oodatakse linnakodanikke raekotta keskaegsele karnevalile, kus peetakse keskaegne karneval, mille peaesinejaks on ansambel Tormis Prantsusmaalt. Homme toimub vibuturniir, laupäeval martsipaniturg ja pühapäeval on oodata ekskursioone. „Pühapäev on jalutuskäikude päev, mil saab osaleda ekskursioonidel läbi vanalinna,“ märkis linnavalitsus oma teates.

Iga päev on Raekoja platsil kell 10-18 avatud Meistrite turg ning erinevad õpikojad, vanalinna tänavatel võib kuulata raemuusikuid, vaadata tantsijaid, kondiväänajaid ja trubaduure. Niguliste mäel tegutseb rüütlikool, mängida saab keskaegset jalgpalli, osa võtta laua-, osavus- ja jõumängudest. Tornide väljakul peetakse jätkuvalt Lillefestivali.

Keskaja päevade ajal esitab pärimusteater Loomine etendust „Vana Tooma pilgu all“, mille pääsmeid saab osta Piletilevist.

Eesti rahvakunsti ja käsitöö liidu korraldatavate Keskaja päevade eesmärk on teadvustada linna kodanikele  ja külalistele keskaegse Tallinna vanalinna olulisust, tutvustada tema kaunist arhitektuuri ja traditsioone mängulisuse, keskaegse muusika ja näitemängu kaudu.  

Kümnendat korda toimuvate keskaja päevade korraldajad on Eesti rahvakunsti ja käsitöö liit ning nende eesmärk on tutvustada Tallinna vanalinna tähtsust ja arhitektuuri.

Täpsem ajakava www.folkart.ee