Tropi sõnul oli tegemist noore loomaga, kes paistis olevat hirmul ja segaduses. Selveri poolt tulnud karu jooksis edasi suusaraja poole või Kose teele ning paarsada meetrit temaga kohtumise kohast eemal oli ka palju lastega perekondi, rääkis Tropp.

Umbes tund aega hiljem, keskpäeval nähti karu ringi jooksmas juba Kadriorus lauluväljaku juures.

Kuna karu võinuks inimesi rünnata, hakkasid päästjad ja relvastatud politseipatrull teda otsima, et loom veterinaari abiga uinutada ja tagasi metsa toimetada. Appi läksid ka jahimehed koos koeraga ja politseipatrullid piirasid lauluväljakust Lasnamäe poole jääva üsna suure ala sisse.

Leiti üleskaevatud maad, mis olevat suure tõenäosusega karu käpatöö, kuid rohkem märke temast polnud ja kella poole kolme ajal otsingud lõpetati.

„Mitte keegi ei ole seda karu enam näinud. Mäe tänava lõpus kadus põõsastesse ära ja pärast seda ei ole isegi ühtegi jälge temast leitud,” sõnas päästeameti kommunikatsiooniosakonna juhataja Reimo Raja eile pärastlõunal ja avaldas lootust, et karu leidis ise tee metsa tagasi.
Linna eksinud karu oli ilmselt aastavanune ja emast eraldunud või kaheaastane, rääkis ulukiuurija Peep Männil „Aktuaalsele kaamerale”. Nii noor karu pole sama ohtlik kui täiskasvanu, kuigi kui talle väga lähedale minna, siis võib temagi inimesele viga teha. Männili hinnangul võis karu linna tulla kas noorusrumalusest või nälja tõttu.