Teisipäevast neljapäevani haigestus üle 60 spaakülastaja ja üks töötaja. Osa Soomest pärit terviseturiste lahkus esimesel võimalusel. Pirita spaa tegevdirektori Tõnu Steinbergi sõnul üldiselt erakordne juhtum spaa tavaellu muudatusi ei toonud. Eilseks olid patsiendid paranenud ja uusi ei lisandunud.

“Tegime äkkdesinfitseerimise, niipea kui meie oma arstid olid viiruse avastanud,” ütles Steinberg. “Kui meditsiinipersonal on majas, saab ka kiiresti reageerida,” ütles ta ning lisas, et klientidele on südamele pandud, et nad oma hügieeni eest suuremat hoolt kannaksid. “Meie hoolitseme üldise hügieeni eest.”

Kohale kutsutud Tallinna tervisekaitsetalituse töötajad tõdesid tervisekaitseinspektsiooni pressiesindaja Eli Lillese sõnul, et Pirita spaa reageeris õigesti. Haiguspuhangu tekkepõhjused alles selguvad, kuid teada on, et Soomes on Pirital tuvastatud noroviirus sel talvel olnud üsna levinud.

Ujuda võib

Pirita spaa ujula sulgemiseks ega seal ujumise piiramiseks Steinbergi sõnul põhjust pole. “Tervisekaitsetalitus ei võtnud sealt isegi eraldi proove, sest võtame ise kolm korda päevas proove ja vett desinfitseeritakse tugevalt klooriga,” lausus tegevdirektor.

Noroviiruste puhangud
•• Noroviirusnakkuse haiguspilti iseloomustab iiveldus, oksendamine, kõhulahtisus, kõhuvalu, peavalu, lihasvalu ja palavik.
Noroviirused levivad fekaal-oraalsel teel ning oksendava inimese läheduses ka piisknakkusena.
•• Noroviirusnakkusse haigestus mullu 168 inimest, kellel see ka laboratoorselt kinnitust leidis. Neist 85 juhtu olid novembris-detsembris.
Tervisekaitseinspektsioon