Keskerakonna valimisreklaamina välja antud kaardipakist leiab näiteks Peeter Oja ja Chalice´i pildid koos tsitaatidega, mis tegelikult neile ei kuulu.

Tammerki arvates sõltub tuntud inimeste kasutamise eetilisus konkreetsest kampaaniast ja selle sisust.

„Iseenesest see ei ole ilus, et ilma loata kaasatakse poliitilisse reklaami ning erakond ei peaks nii tegema. Kui aga mängulises võtmes on kasutatud näopilte või nimesid, siis ma arvan, et seda ei peaks väga südamesse võtma,“ rääkis Tammerk ja leidis, et sellisel juhul ta näiteks kohtusse pöördumisel mõtet ei näe.

Tammerki arvates on meelelahutusega tegelev isik iseenda visiitkaardiks ning paratamatult rändab avaliku elu tegelase kuvand temast eespool.

Tõsine juhtum, millele tuleks kindlasti reageerida, oleks Tammerki sõnul vastu tahtmist kaasamine tõsise sisuga poliitilisse reklaami. „Näiteks ajaleht või reklaamvoldik, kus tõsiselt öeldud, et näete, see inimene toetab meie erakonda,“ tõi ta näite taunimisväärsest olukorrast, mil kampaaniasse kaasatud isik peaks kindlasti protesteerima.

„Kui kuulsuse nimi pannakse stressipalli või lauamängu peale, ei tasu liigselt ärevusse sattuda, vaid võtta asja huumoriga,“ soovitab Tammerk.

Keskerakonna kaardipakiga testitakse eetikanõuniku arvates poliitilise reklaami piire. Tsitaadid kaartidel on küll väljamõeldis, kuid kuna samas on ka märge, et tegemist on fantaasiaga, mis ei vasta tõele, pehmendab see Tammerki arvates olukorda.

„See ongi see piiripealne asi, kui puhtalt eraldi võtta, siis kindlasti vastuolus hea tavaga,“ selgitas ta, kuid arvas siiski, et kohut võiks selliste mänguasjadega säästa.

„Küll aga võiks avalikult välja öelda, kui õigusi on riivatud ja avaldada protesti,“ soovitas Tammerk inimestele, kes oma näo ja nime kasutamisega sellisel viisil rahul pole.

Nii kinnitas ka laulja Chalice Delfile, et pole oma pildi kasutamise üle Keskerakonna kampaanias kuigi rõõmus. „Mina ei ole Keskerakonna toetaja,“ ütles Chalice ja lisas, et ta pole ka öelnud Pärnu linnapea Mart Viisitamme naljalembust kiitvaid sõnu, mis talle kaardil on omistatud.

Tammerki sõnul kehtib sellises olukorras eneseregulatsioon ehk kui publik reageerib negatiivselt, siis erakonnad enam taolisi võtteid ei kasuta. Tema arvates on see üheks mõõdikuks, kuidas teada saada, mida rahvas arvab.

Oma poolt- või vastumeelsusest saab teada anda nii kirja kui ka telefoni teel, ajalehtedes artikleid avaldades või ka valimispäeval otsust tehes, lisas Tammerk.