Virumaa varjupaiga juhataja Kalle Rattasepp pidi pühapäeva hommikul kassile järele minema, kuid talle helistati Tamsalust, et vahepeal on loom kadunud, ei ole mõtet enam tulla. „Ma arvan, et ta läks peitu, ta oli ikka päris tõsiselt viga saanud ja loomad ju kardavad. Võib ka olla, et ta seda pühapäeva õhtut enam üle ei elanudki,” kartis Rattasepp kõige hullemat.

Ju see oli kohalik

Teisipäeval sai Virumaa varjupaik kirja, kus üks härra andis teada, et ka tema oli kassi näinud, ning talle tundus, et nool kuulus sportvibupüssile.

Ka Tamsalu raamatukogu juhataja Raili Elmest oli sellest kuulnud. „Kui isetehtud nool ei ole, siis kui palju neid sportvibusid siin ikka on. See pidi ju kohalik olema ning võis ka ju täiskasvanud mees olla, lastel on tavaliselt isetehtud,“ arvas Elmest.

Tallinnas asuva MTÜ Loomade Hoiupaik juhatuse esimees Larissa Kozõreva rääkis, et neile vigastatud loomi palju ei tooda. „Inimesed vahel ikka helistavad, kui näevad auto alla jäänud või autolt löögi saanud kasse, kuid nemad on enamasti juba surnud,” ütles Kozõreva. Sellest aastast mäletab Kozõreva vaid ühte piinatud kassi, keda oli püssiga lastud.