Pärnu linna avalike suhte juht Maily-Maria Kiviselg ütles Päevaleht Online`ile, et kahe nädalaga koliti tühjaks Hotell Delfine ebaseadusliku osa ruumid ning võeti maha uksed, seinakontaktid, liistud ja muud asjad.

Täna läks aga suuremaks lammutamiseks, kuna jõutud on välitöödeni. Hommikul hakkas kraana lammutama hotelli katust.

Kiviselja sõnul võtavad lammutustööd aega veel umbes kaks nädalat. „Praegu sujub kõik plaanipäraselt ja keegi tööliste tegevust takistanud ei ole,“ märkis Kiviselg.

Tallinna ringkonnakohus otsustas 29. aprillil Delfine hotelli juurdeehituse lammutamist mitte peatada. Vastuvõetud määrus on lõplik ja edasikaebamisele ei kuulu.

OÜ Bluewater esitas Tallinna ringkonnakohtule määruskaebuse, kus soovis halduskohtu 14. aprilli määruse tühistamist ning esialgset õiguskaitset, kuid kohus seda ei rahuldanud.

Asjaolu, et ehitise omanik on muutunud, ei tingi vajadust asendustäitmise edasilükkamiseks, samuti oli ka kaebajal küllaldane võimalus ettekirjutusi täita.

Kohtuotsuse kohaselt on väär kaebaja väide, et selle võimaluse andmine ei ole tõendatud, sest linnavalitsus edastas kaebajale ettekirjutuse 6. veebruaril 2008 ning kaebaja ei ole ettekirjutuse täitmiseks midagi teinud.

Kõik hotelli ebaseadusliku osa lammutusega seotud kulud nõutakse asendustäitmise ja sunniraha seaduse alusel sisse hoone omanikult, Bluewater OÜ-lt.