Heli tarvis pannakse üles spetsiaalne raadiosaatja, mis saadab heli autoraadiotesse.

Autokino toimub Lasnamäel. Kogu sel aastal pilootprojektina korraldatav noorteöö on seotud peamiselt Lasnamäega, kus korraldajate hinnangul ei toimu muidu just eriti palju noorteüritusi. “Kõigepealt otsisime suurt valget seina, aga ei leidnud, siis tuligi otsida suur parkla, kuhu mahuks palju autosid.”

Lausing hindas, et Lasnamäe Centrumi parklasse mahub kino vaatama sadakond autot. Kindlasti on autokinos oma parkija, kes aitab autosid võimalikult ökonoomselt paigutada.

“Ameerikas on autokinod romantilised kohad, mida paarikesed käivad koos nautimas. Teiste riikide traditsioone järgides oleks selline ka meie ürituse ideaal,” sõnas Lausing. “Sel on ka tehniline aspekt, sest ega tagaistmelt hästi filmi ei näe.”

Autokino esimene seanss algab kell 22, mil näidatakse Taani filmi “Sööt ja pealelöök”. Keskööl algab Rootsi päritolu komöödia “Pollarid”. Mõlemad filmid on eesti ja vene subtiitritega ning autokino on kõigile tasuta.

Autokino eelarve on Lausingu sõnul 20 000 krooni, mida rahastatakse noorteööle eraldatud linnavalitsuse ja linnaosavalitsuste toetusest.

Ta arvas, et sellises formaadis autokinole pikemaks ajaks Eestis turgu ei jätkuks. “Omakulud on suured ja kui me hakkaks pileteid müüma, siis kardan, et osavõtt jääks kesiseks,” ütles Lausing, lisades samas, et ta ei välista: suviti võidakse sellist noorteüritust sagedaminigi teha.

Eestis autokino harva proovitud

Esimene autokino seanss

Eestis 1997. aastal

•• Autokino ametlik sünniaeg on mai 1933, mil USA-s eraldati Richard M. Hollingshead juuniorile sellealane patent.

•• 6. juunil 1933 avati USA-s New Jerseys Camdenis esimene autokino. Kinos oli 12 x 15 m ekraan ning parkimiskohta 500 autole

•• Tartus sai autokino vaadata 1997. aasta suvel laululava alumises parklas. Neljal päeval nädalas toimus kaks õhtust seanssi. Sama aasta sügisel näidati autokino Tartus E-kaubamaja ülemises parklas. Hind oli 50 krooni auto kohta.

•• Tallinnas näidati ajutiselt autokino 1998. aasta suvel Mustamäel Kadaka autoturul. Filme näidati

4 x 9 meetri suurusel kinolinal lahtise taeva all piiratud maa-alal, kuhu mahtus ligi 100 autot.