Tallinna tänavad on juba mitu nädalat säranud jõulutuledes, sel aastal on omapärase lahendusena välja toodud helesinised külmades toonides tulukesed.

Õhtu saabudes on Tallinn juba mitme nädala vältel tuledesärasse uppunud, helklevaid vanikuid ripub üle suurte magistraalide ja tänavate, kaunistatud on puud, majad ja sillad. Sel aastal torkavad aga harjumuspäraste soojade kuldsete ja punaste toonide vahelt teravalt silma hoopis suurte teede kohal rippuvad sinised tulukesed.

Kesklinna linnaosa vanema asetäitja Kaia Sarnet ütles, et Tallinn võttis sel aastal vastu jõuluvalgustuse kontseptsiooni ning linna peatänavaid kaunistavad tuled ei kuulu enam nende kompetentsi. “Kesklinna poolt on jõulukuusk ja vanalinna väiksemad kaunistused,” selgitas Sarnet.

Linnakantselei peaspetsialisti Jaan Rõõmussaare sõnul on linn jaotatud omaette sektoriteks, iga sektori jõulukaunistuste eest vastutab eri asutus.

Suur süsteem

Kõik suuremad teed ja trassid, näiteks Kaarli puiesteel asuvad kaunistused, on kommunaalameti hallata. Igal linnaosal on oma rida ajada ning samuti ka kaubanduskeskustel, selgitas Rõõmussaar ning lisas, et kokku on see väga suur süsteem.

Kommunaalameti juht Ain Valdmann selgitas, et tulede valik tehakse koos eri linnaosadega. “Oleme tellinud endale lepingupartnerid ja need ettepanekud on just niisugused tehtud,” põhjendas ta siniste tulede kasutamist. Praegu on linna partneriks jõulutulede paigaldamisel KH Energiakonsult.

Tuledes jõulukuusk paigaldati Raekoja platsile juba 15. novembril ning esimese küünla sellel süütab esimesel advendil linnapea Jüri Ratas.

Kokku läheb jõulupuu paigaldamine ja ehtimine Tallinna kesklinna valitsusele maksma 130 000 krooni.