Linnavalitsus tunnistas Turu silda Ihaste teega ühendava jalgrattatee projekteerimise riigihankel edukaks OÜ Reaalprojekti pakkumise maksumusega 338 660 krooni, teatas Tartu linnavalitsus.

Töö käigus projekteeritakse Turu silda Ihaste teega ühendav jalgrattatee, Anne kanalit ümbritsev jooksurada, Emajõe äärne sildumisala ja selle juurdepääsutee ning parkla.

Võru-suunalise jalgrattatee osa, mis suundub kesklinnast Ropka linnaossa, projekteerimise hanke võitis AS K&H summas 220 660 krooni. Töö hulka kuulub jalgrattatee projekteerimine alates Riia-Tähe ristmikust, piki Kesk ja Tehase tänavat kuni Aardla ristmikuni.

Projekteerimise tähtaeg on mai lõpp ning siis on mõlemal suunal kulgevad jalgrattateed täies ulatuses projekteeritud. Võru-suunalise kergliiklustee planeeritav kogupikkus on umbes 3,3  ja Ihaste suunal 3,7 kilomeetrit.

„Mõlema jalgrattatee ehitust rahastatakse linnaliste piirkondade arendamise meetmest, kus nad on investeeringute kavas sees. Projektide valmides tuleb EASile esitada veel lõpptaotlus ning tõenäoliselt saame suvel tee-ehitusega alustada,“ selgitas abilinnapea Margus Hanson.

Linna omaosalus uute kergliiklusteede ehitamisel on 15 protsenti ning vastavad summad on käesoleva aasta eelarvesse planeeritud.

„Esialgsete andmete kohaselt ulatus mõlema jalgrattatee maksumus umbes 9 miljoni kroonini, kuid esimesele teeosale läbiviidud ehitushange kujunes kavandatust tunduvalt odavamaks. Seega võime loota, et saame jalgrattateed rajatud planeeritust soodsamalt,“ lisas Hanson.