Hansapulmas pannakse paari Tartust pärit noored Merit ja Marko, kelle ühiseks perekonnanimeks saab Oviir. Pulmatseremoonia algab täna kell 18. „Mitmedki inimesed on küsinud, kas tegemist pole mitte mängupulmaga,” rääkis hansapäevade projektijuht Ants Johanson. „Kinnitame, et noorpaar on tõepoolest Tartus pulmi pidavad abiellujad ja meie oleme väga rõõmsad, et nad olid nõus hansapäevadega liituma.”

Pruutpaarile loeb sõnad peale Tartu linnapea Urmas Kruuse ja pärast jah-sõna ütlemist ning tõotuse andmist ja sõrmuste vahetamist kutsub pruutpaar kõiki pulmakülalisi suurele ühispildistamisele raekoja ette.

Publikule antakse võimalus paarile isiklikult õnne soovida ning pärast pulmatseremoonia toimumist kutsub pruutpaar külalisi ühistantsule keskaja muusika saatel, samuti kutsub pruut kõiki neiusid, kelle paariline samuti hansapäevadel viibib, pruutkimpu püüdma.

Piknikukorv kaasa

Raeplatsil peetakse maha ka pulmajoodud. Pulmalauas paku­takse külalistele Liivimaa traditsioonilist toitu – Riia pada, mida saab süüa puulaastudelt puidust riistadega.

Samal ajal on hansapäevade korraldajatel pulmalistele ka palve, et nad võtaks võimaluse korral lauda oma piknikukorvi kaasa – seda ikka selleks, et kõik pulmalauas olijad saaksid mekkida just neid roogi, mis on neile endile kõige meelepärasemad.