Pühapäeval kell 16 kõlavad Raekoja akendelt signatuurid ning koos linnapea Laine Jänese ja EELK Tartu praosti Joel Luhametsaga süüdatakse advendiküünlad. Samas süttivad tuled jõulupuul ja särama hakkavad südalinna jõulukaunistused. Tulede süttimise järel lauldakse koos Tartu Noortekooriga jõululaule.

Kuid juba enne kella nelja on platsil näha päkapikke jagamas jõululinna kavasid ja laululehti. Raekoja kellatornist kõlab kell 15.30 ja 15.58 jõulumuusika ning platsile jõuab ka päkapikuorkester Kaubamaja päkapiku töötoas tegutsenud väikeste tartlastega.

Pärast ühislaulmist alustab päkapikuorkester jõulumarssi ja üheskoos minnakse kunstimuuseumi, linnaraamatukogu, postimuuseumi ja mänguasjamuuseumi päkapikutöötubadesse kuulama ja vaatama, uudistama ja meisterdama.

Linna jõulukuuse juures asuvasse postkasti võib jätta kirja jõuluvanale kogu jõuluaja jooksul.

Esimesel advendipühapäeval rõõmustavad tartlasi ja linna külalisi ansmbel Klükk, kelle kontsert algab kell 16.30 Raekoja saalis ning Tartu Puhkpilliorkester ja Pärnu Noorte Puhkpilliorkester kell 18.00 Jaani kirikus.

Jõulunädalatele jätkub palju erinevaid üritusi, nii tubaseid kui Raekoja platsil aset leidvaid. Raekoja platsi jõulumüük kestab iga päev kella neljast üheksani ning nädalavahetuseti kell 11-21. Ka sel talvel tuleb 16. detsembril jõululaat Raekoja platsil ning 14.-17. detsembril jõuluturg Antoniuse Gildi õues.

Jõulurahu kuulutatakse välja 24. detsembril kell 12 Raekoja platsil.

Jõululinn Tartu kõigi ürituste täpne kava on üleval Kultuuriaknas: http://kultuuriaken.tartu.ee