Karis kirjutas hiljuti haridus- ja teadusminister Tõnis Lukasele saadetud kirjas, et professor Jüri Uluotsa mälestuse jäädvustamine on eriti oluline, kuna just tema tõi õigusliku järjepidevuse mõiste esiteks Eesti ajaloo- ja õigusteadusse, seejärel poliitikasse ning lõpuks Eesti riikluse eest peetavasse võitlusse.

Karise selgituste kohaselt on Tartu ülikool leidnud, et Jüri Uluotsa mälestust tuleks senisest paremini jäädvustada ja seda ka riiklikul tasandil. Tartu ülikool ise kavandab õigusteaduskonna eestvedamisel nüüd Tartus Õpetaja tänav 12 aadressil asuva hoone kordategemist ja sellesse Uluotsa mälestustoa rajamist.

Kunagi Uluotsale endale kuulunud hoone on nüüdseks jõudnud Tartu ülikooli omandisse. Pikka aega remontimata hoone vajab remonti ja renoveerimist. Osa kuludest on Tartu ülikool valmis ise ette võtma, kuid rahaliselt võiks Uluotsa mälestustoa rajamisse panustada ülikooli rektori arvates ka Eesti riik.

1890. aastal Kirbla vallas Läänemaal sündinud ja 1945. aastal Stockholmis surud Jüri Uluots oli aastatel 1940–1945 eksiilis Eesti peaminister presidendi ülesannetes. Enne oli Uluots olnud riigivolikogu esimees, peaminister, Asutava Kogu liige ja riigikogu liige. 2008. aastal maeti Uluotsa põrm ümber Kirbla kalmistule.