"Vajaduse korral on võimalik laps elustamislaual transportida sünnitustoast intensiivravi palatisse, samal ajal hoides vajalikku soojust ning last jälgides," ütles Gontmacher.

Uus elustamislaud parandab ka arstide töötingimusi: neil on parem juurdepääs haigele, laua kõrgus on reguleeritav ning elustamiseks vajalikud vahendid asetsevad käepäraselt.

Elustamislaua tarnijafirma Semetroni müügijuhi Dea Hermansoni hinnangul on Tartu lastekliinikusse jõudnud elustamislaud praegusel hetkel kõige kaasaegsem aparaat.

Elustamislaua jaoks kogus lastefond raha ühiskonnas laialdast vastukaja leidnud sureva imiku piltidega kampaaniaga, mis tõi fondile annetustena 615.520 krooni. Lisaks elustamislauale, mis maksis 204.330 krooni, ostab lastefond hingamisteede uuringuteks vajaliku fiiberbronhoskoobi ning kuvöösi.

Sihtasutus Tartu Ülikooli Kliinikumi lastefond on 2000. aasta novembris eraalgatusel asutatud toetusfond, mille eesmärk on parandada laste ravitingimusi Tartu Ülikooli lastekliinikus uute kaasaegsete seadmete muretsemise ning arstide koolitamisega.