“Kui me kümne aasta eest alustasime, oli meie eesmärk pakkuda tudengitele enne sessi lusti ja meelelahutust, nüüd on meie programm märksa laiem ja elitaarsem ning ka tudengid saavad oma kätega kõiges kaasa lüüa,” rääkis Variku. Näiteks tõi ta tudengiralli Bambus, kus tudengid kihutavad võidu omavalmistatud sõidukitel,

Ometi on kevadpäevadel omad traditsioonilised üritused, mis meelitavad tuhandeid huvilisi. Ülikooli klubi direktor Variku märkis laupäeval Emajõe tudengite kummipaadirallit, kuhu oodatakse tänavu vähemalt sada meeskonda, ja neljapäeval toimuvat volbripidu.

“Volbrituli tuleb taevast, aga kuidas kogu aktsioon täpselt välja näeb, selle hoiame veel saladuses,” ütles Tarmo Riisenberg ülikooli kultuuriklubist. Ka eelmisel aastal laskus volbrituli taevast, siis kasutati selleks suurt õhupalli. Emajõe kaldal aset leidnud efektset üritust jälgis mullu üle 10 000 tartlase.

Riisenbergi selgitusel liigub volbrituli pärast efektset süütamist piirivalve orkestri muusika saatel mööda Emajõge ülikooli spordihalli juurde Ujula tänaval, kus süüdatakse suur volbrilõke. Seal toimub ka suurejooneline Volberfest, kus lisaks piirivalve orkestrile astuvad üles ansamblid Justament, L’Dorado ja Folkmill.

Kui kümne aasta eest olid kevadpäevad kitsalt tudengite üritus, siis tänaseks on see kasvanud kogu linnarahva peoks. “Kindlasti tuleb ka väljastpoolt Tartut hulk inimesi kevadpäevadele,” arvas Variku.

Tartu politsei pressiesindaja Peeter Rehema sõnul pole politsei hoolimata kümnete tuhandete inimeste pidutsemisest kõrgendatud valmisolekus. “Tudengid ja kevadpäevad pole meile kunagi erilist peavalu põhjustanud,” põhjendas ta.