Tõenäoliselt aastakümneid vana luukere avastamise järel kutsuti kohale politsei ja erinevad eksperdid, kes fikseerisid sündmuskoha ja kaevasid pärast uurimist luukere tervenisti välja. Politsei ja piirivalveameti pressiesindaja Ilmar Kahro kinnitas, et politsei andis leiu edasi kohtuekspertiisi keskusele, mille töötajad nüüd seda uurima asuvad.

Lihtne üles leida

Esialgsed hinnangud määrasid sülelapse jäänuste vanuseks vähemasti 50 aastat, kuid seda ei suutnud eile veel keegi kinnitada ega ümber lükata. Kui eksperdid vanuse lõplikult kindlaks teevad, leitakse ilmselt toonane majaelanik üpris lihtsalt üles, kuna vanalinna majade kohta on piisavalt palju informatsiooni, selgitas teatri projektijuht Tarmo Tähepõld.

Pööning, kust säilmed leiti, asub Rataskaevu 12. Selles majas on aastaid asunud ehtepood Hilpharakas. Von Krahli eelkäija, teatritrupp Ruto Killakund rentis selle maja kõrval asuva Rataskaevu 10 saali 1991. aastal. Samas majas oli 1920. aastatel tegutsenud Hommikuteater, hiljem Nõukogude ajal juba Paul Pinna nimeline Rahvateater.

Teater teatriks, tegelikult oli Nõukogude ajal nendes ruumides avalikult kasutatav klubi, mida haldas Tallinna trükitööliste ametiühing. Vanalinna asjatundja Tiina Mägi sõnul oli tegu avaliku klubiga, kus toimusid ringid ja loengud ning trükitöötajate liit oli pelgalt selle administratiivseks haldajaks. „Seal võimeldi ja tehti teatrit. Seal allkorrusel oli võimlemissaal,” rääkis ta.