Pikalt segaduste keerises püsinud rahvaauto Peugeot’ uus maaletooja, Taani taustaga K. W. Bruun on allkirjastanud diilerilepingud viie firmaga. Tallinnas ja Tartus hakkab Peugeot’sid müüma suurärimees Hillar Tederile kuuluv OÜ Auto Forte, kes ostis endise maaletooja Kommest Auto kolm esindust juulis.

“Noh, meile pakuti vahepeal neid esindusi ja nii ta läks,” ei avaldanud Teder lepingu suhtes kuigi suurt entusiasmi. Teadaolevalt taotles Auto Forte importija staatust, ent Peugeot’ tehase valik langes Taanis, Rootsis ja Islandil sama automarki müüvale Skandinaavia firmale.

Saaremaal, Haapsalus, Valgas ja Viljandis jätkavad senised iseseisvad Peugeot’ diilerid, ent Pärnu, Paide ja Rakvere jäävad praegu edasimüüjata. Neis linnades toimetas Kommest Auto omaniku Toomas Rüütmanni teine firma Ühinenud Autokeskused.

Eelnimetatud firma alustas augustis enda likvideerimist ja Rüütmanni pankroti algatanud SEB Panga pressiesindaja Silver Vohu sõnul ei ole need keskused ka pankrotivara hulgas.

Hillar Tederi sõnul ei kavatse Auto Forte rohkem endisi Peugeot’ keskusi osta ega müügivõrku laiendada. “Meile küll on pakutud esindusi, aga linnad on liiga väikesed,” ütles Teder. “Auto Forte strateegia on tegutseda seal, kus on vähemalt pool miljonit inimest.”

Lisandub teisigi edasimüüjaid

K. W. Bruuni esindaja sõnul jätkuvad diilerilepingute alased läbirääkimised veel mõne potentsiaalse edasimüüjaga. Peugeot kavatseb pooleaastase segaduseperioodi automargi müügi ja teeninduse osas lõpetada septembri keskel algava kampaaniaga. 

Üleeile algatas kohus Toomas Rüütmanni vastu pankrotimenetluse ja arestis temaga seotud kinnistud. Esimene kohtuistung peetakse 25. septembril.