“Me ei süüdista kedagi, tahame selgust puhtalt sisulistes küsimustes,” ütles Mõõdukate Tallinna piirkonna aseesimees Märt Kivine. “Tööde praegune etapp läheb kolmandiku võrra kavandatust kallimaks, juurde küsitakse 7,5 miljonit krooni.”

Mõõdukad on väitnud, et algselt kavandati teelõigu renoveerimist kuni Valdeku tänavani, ent nüüd ulatuvad tööd sadakond meetrit kaugemale ehk Hämariku tänavani. Sellega katab renoveerimine ka Reformierakonda kuuluva Nõmme linnaosavanema Urmas Paeti tööruumide esise lõigu.

Mõõdukad saatsid möödunud nädalal kirja Ninnasele, milles küsivad muuhulgas, kui palju läheb maksma Vabaduse puiestee rekonstrueerimine ja laiendamine Männiku tee ristist Valdeku tänavani ning sealt Pärnu maanteeni Pääskülas. Samuti küsivad Mõõdukad, missuguse projekti alusel toimub praegu ehitustöö Vabaduse puiesteel.

JALAKÄIJAD TÕRJUTUD. “Mäletatavasti lepiti omaaegsete tuliste vaidluste tulemusena kokku, et jalakäijatele jäetakse rohkem ruumi, kui algne projekt ette nägi; et jalgrattatee on kahesuunaline; et alles jääb ka haljastust . Praeguse visuaalse vaatluse põhjal koha peal võib küsida – kas kõnniteed ei jää jalakäijale ohtlikult kitsaks,” tunnevad Mõõdukad muret.

“Kui aasta alguses fikseeriti, et 2001. aastal rekonstrueeritakse Vabaduse puiestee Männiku tee ristist Valdeku tänavani, siis miks on ehitatud uut teed mõlemast sihtpunktist edasi?” küsivad Mõõdukad. “Millega on need lisandunud teetööd põhjendatud? Kes langetas vastava otsuse ja kas nimetatud lisatööd on kavas katta kavandatavast lisaeelarvest küsitava summaga?”

“Kas võite kinnitada, et AS Tallinna Vesi on valmis jätkama ka järgmisel aastal Vabaduse puiestee kanaliseerimist ühes tempos tee rekonstrueerimisega, arvestades ka AS-i Tallinna Vesi märkimisväärselt suuri töömahtusid Nõmme üldisel kanaliseerimisel?” kahtlevad Mõõdukad kirjas ehitustöid linnas koordineerivale abilinapeale Toivo Ninnasele.

“Kuidas hindate Vabaduse puiestee edasiseks rekonstrueerimiseks ja laiendamiseks kavandatud summa – 110 miljonit krooni – majanduslikku otstarbekust, arvestades, et tegemist on küll olulise, ent eelkõige siiski aedlinna teenindava teega?” lõpetavad Mõõdukad kirja.

NINNAS: JUURDE POLE SENTIGI KÜSITUD. Ninnas ütles reedel, et osapooled kohtuvad esmaspäeval, kaasatakse ka ehitaja.

“Kõik on täpselt projekti järgi tehtud ning kooskõlastatud,” märkis Ninnas. “Kuid hea meelega jagame selgitusi.”

See on probleem, et tee ei ole igalt poolt sama laiusega, mistõttu ka kõnniteede laius muutub, möönis Ninnas.

“Küll Mõõdukad aru lõpuks saavad,” uskus Ninnas. “Eks see kiri natuke imelik oli, kuid tragöödiat ei tee.”

Samuti on Ninnas valmis arutama lähiaastate teede ehituskava, mis näeb ette Pärnu-suunalise liikluse ümbersuunamist.

“Selge on, et keegi pole rohkem tööd teinud, juurde pole midagi küsitud,” rõhutas Ninnas. “Küll ei ole mul täpseid eelarvenumbreid hetkel käepärast.”