Tallinna kommunaalameti tellimusel toimub taastusremont E. Vilde teel Sõpruse pst ja Ehitajate tee vahelisel lõigul ning Tööstuse tänaval Vana-Kalamaja tn ja Tööstuse tn 53 vahelisel lõigul.

Nii Tööstuse tänaval kui ka Vilde teel on liiklus ainult osalt suletud. Autojuhtidel palutakse hoolikalt jälgida ajutisi liikluskorraldusvahendeid.

Kommunaalameti juhataja asetäitja Peep Koppel ütles, et töid alustati juba juuni lõpul. “Tööde käigus vahetatakse äärekivid ning paigaldatakse kõnniteedele uus asfaltbetoonkate vastavalt projektis toodud mahule.”

Ühtlasi freesitakse sõidutee kate välja ning asfalteeritakse täies mahus. Koppeli sõnul on vastavalt ehitusaegsele ajutisele liiklusskeemile lubatud sulgeda pool tänava laiusest. See tähendab, et ühissõidukite liiklus peab olema tagatud. “Tööstuse tänava sõidutee asfalteerimine on kavandatud 26.–27. juulile ning selleks perioodiks koostatakse liiklusskeem, mille kohaselt suunatakse liiklus ringi.”

Töid teeb AS Aspi ning need lähevad maksma 4,48 miljonit krooni. Vilde tee tööde maksumus on 9,9 miljonit krooni. Koppeli sõnul peavad tööd olema lepingu kohaselt lõpetatud 4. augustiks.

Taastusremondi käigus tehakse parandusi ka Veerenni tänaval Viadukti tänava ja Järvevana tee vahelisel lõigul. Nende objektidega tegeleb Tallinna Teede AS ja remondi maksumus on 2,4 miljonit krooni. 

Linna piirile uus fooriülekäik 

•• Transpordiametil on tänavu liikluskorraldusse investeerida 12 miljonit krooni, mille eest rajatakse lisaks juuni alguses valminud Ehitajate tee ja Keskuse tänava fooriristmikule fooridega teeületuskoht ka Pärnu maanteele Vana-Pääsküla bussipeatuse juurde.

•• Transpordiameti liiklusteenistuse direktori Mati Songisepa väitel hakatakse fooriobjekti praeguse plaani järgi ehitama juuli teisel poolel. Foor peaks aitama muuta tiheda liiklusega magistraali ületamise ohutumaks.

•• Ehitajate tee ja Keskuse tänava rekonstrueeritud ristmikul on lisaks fooridele ka uued pöörderajad, asfalt, äärekivid ja haljastus. Piret Peensoo