Tehnika tänavalt Veerenni poole suunduv vast valminud rattatee äratab tähelepanu märgistusega, kus jalgratturite jaoks märgitud tee muutub sadakonna meetri pärast jalakäijate omaks ning sadakonna meetri pärast uuesti jalgratturite teeks.

Linlase Arno sõnul on selline märgistus ohtlik ja segane, kui ühes teeotsas on jalakäijatele märgitud kõndimiseks üks teepool ja teises otsas teine pool. “Jalutasin rahulikult koeraga, kui mulle pööras järsult ette jalgrattur, kellega kokkupõrkest pääsesin tänu ratturi kiirele reageeringule,” ütles Arno.

Mehe sõnul kasutasid nii tema kui ka rattur märgistuse järgi mõlemad õiget liikumispoolt. “Juhul kui sellel lõigul peaks ette tulema tõsisem õnnetus jalgratturi ja jalakäija vahel, siis oleks huvitav teada, kes siis valel rajal liikus ning süüdi oli,” ütles Arno.

Kommunaalameti asejuhataja Peep Koppel ütles, et kui selline märgistus tõesti on rattateele tehtud, tuleb seda kindlasti muuta, sest nõnda asi olema ei peaks.

Teekatte märgistamisega on probleeme mujalgi Tallinnas. Linnahalli trammipeatuse ümbruse ristmikel, kus iga päev ületab sõiduteed tuhandeid turiste ja linlasi, pole peaaegu ükski vöötrada selgelt näha.

Märgistamine pooleli

Küsimusele, miks sealsed vöötrajad on kulunud, vastas transpordiameti liikluskorralduse osakonna juhataja Vello Lõugas, et järelikult pole parandustöödega sinnamaani veel jõutud.

Lõugase sõnul peaksid sügiseseks koolimineku ajaks olema kõik vöötrajad ning ristmikud uuendatud ja märgitud. “Käisime just hipodroomi ristmikku üles märkimas ning aegamööda on kavas parandusi teha üle linna,” ütles Lõugas.