Teletornis tuleb tõhustada turvameetmeid, et tagada külaliste ohutus.

Eile kohtusid majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi, linna ja teletorni omaniku AS-i Levira esindajad ning arutasid võimalusi, kuidas ja kas üldse oleks võimalik teletorni taas turismiatraktsioonina kasutusele võtta.

“Otsitakse kindlasti lahendusi, et see teletorn ei jääks niimoodi nukralt üksinda seisma,” ütles ministeeriumi pressinõunik Gea Otsa. Ta lisas, et ministeerium on torni taasavamisest väga huvitatud.

Otsa sõnul on mõni torni avamisega seotud idee juba ka lauale käidud, kuid need on avaldamiseks liiga toored. Kuna teletorn suleti mullu talvel turvanõuete tõttu, tuleb praegu keskenduda võimalustele, kuidas kõiki nõudeid täita ning kuidas ja kust selleks raha leida.

170 meetri kõrgusel tornis asunud Eestis ainulaadne restoran otsustati sulgeda, sest Põhja-Eesti päästekeskuse ettekirjutuse kohaselt on teletornil vaja lisatreppi, kuna seni puudus tornis korralik evakuatsioonitee.

Teletorn on ehitatud ringhäälingu saadete edastamiseks ja asub Pirita linnaosas. 1980. aastal valminud torn on Eesti kõrgeim ehitis (314 meetrit) kõrge.