Eesti võrkpallil läheb hästi, uuel hooajal lööb Meistrite liigas kaasa vähemalt viis meie meest. Mullu Itaalias Trentinos vahetusmängija rolli kenasti välja kandnud ja kohati põhimehekski kerkinud Renee Teppani uus tööandja on värske Poola meister Bełchatówi PGE Skra.

Tegelikult pääses eestlane napilt juriidilisest jamast. Nimelt oli ta jaanuaris allkirjastanud eellepingu, osalemaks Korea liiga draftis. Poolakad hakkasid mõni aeg tagasi ta vastu huvi tundma, kuid kuna lepingupakkumine venis, tuli punktikahuril sõita Itaaliasse, kus toimus Korea liiga draft. Eelleping oli sõlmitud ja Teppanist oleks saanud automaatselt Korea liiga mängija, kui ta oleks valitud.

Samas kiirendas draft Skra asjaajamist ja Itaaliasse jõudes sai Teppan neilt pakkumise. Päev enne drafti oli leping allkirjastatud ning agent kinnitas, et ta võetakse draftist maha. Mingil põhjusel nii ei tehtud ja Teppan ikkagi osales draftis. „Õnneks mind ei valitud, aga tuli välja, et olin lähedal. Viimane valik käis minu, tšehhi Fingeri ja sakslase Hirchi vahel, kes lõpuks valiti. Jumal tänatud! Oleksin võinud sattuda olukorda, kus mul on leping kahe klubiga,” ohkas Teppan kergendatult.

Pupartil mitmeid kosilasi

Kuigi Korea liigas makstakse väga head palka – 300 000 dollarit hooaja eest –, ei kahetse ta, et nõnda läks. „Ühest küljest oli Bełchatówi pakkumine korralik. Teiseks oleksin läinud oma põhimõtetega vastuollu. Minu jaoks oli see lihtsalt back-up-variant, üks üritus,” rääkis Teppan.

Teiseks diagonaalründajaks on Skra ridades juba üle 10 aasta pallinud Poola legend Mariusz Wlazły, ometi kinnitas itaallasest peatreener Roberto Piazza Teppanile, et näeb eestlast põhikoosseisus. „Jutt polnud nii, et hooaja jooksul, vaatame, vaid kohe,” on Teppan rõõmus, et juhendaja näeb temas potentsiaali.

Kolm hooaega Poolas Lubini Cuprumis leiba teeninud Keith Pupart on sõlminud lepingu Belgia meistri Maaseiki Nolikoga. Noliko põhikoosseisus ootavad Pupartit ees temporündajad Timo Tammemaa ja Andri Aganits. Puparti vastu tundsid huvi ka Türgi ja Prantsusmaa meeskonnad, kuid 33-aastane nurgaründaja soovis end esmakordselt proovile panna Meistrite liigas.

Peale selle teeb järgmisel hooajal maailma tugevaimas klubisarjas kaasa Izmiri Arkas Sporiga liitunud Robert Täht.