Pärnu maakohtu kohtunik Igor Pütsep pole poolteise aasta jooksul saanud alustada Ruth-Merike Vilgatsi kriminaalasja arutamisega, sest määratud istungipäevadel on naine jäänud kohtusse tulemata, kirjutab Pärnu Postimees.

Alati on naise kaitsjal Alla Raudsepal olnud kohtule esitada arstitõend. Seni on tervishoiuamet kõigi arstitõendite puhul võtnud seisukoha, et arstid on need väljastanud põhjendamatult.

Tervishoiuameti sõnul varjasid patsient ja advokaat arsti eest kohtupsühhiaatrilise ekspertiisi tulemusi, patsiendi varasemaid ilmumata jätmisi kohtuistungitele ja tema eelmisi pöördumisi psühhiaatrite poole.

“Isegi siis, kui psühhiaater selgitas patsiendile ja advokaadile, et patsiendile võidakse määrata kohtupsühhiaatriline ekspertiis, ei räägitud arstile, et patsiendile on ekspertiis juba tehtud,” seisab Peeter Mardna allkirjastatud kirjas.

Et isikuandmete kaitse seadus ei luba arstil patsiendi nõusolekuta tema delikaatseid isikuandmeid kontrollida, sai arst tema eest varjatud asjaoludest teada alles kohtu saadetud kirjast tervishoiuametile.