Eile hommikul kukkus Tallinnas Ranniku teel ehitusobjektilt alla 37-aastane Kaido. Kaks tundi hiljem juhtus samasugune õnnetus Paides, kus tellingutelt kukkus alla 41-aastane Stanislav. Kiirabi viis mõlemad mehed haiglasse.

Möödunud nädalal jäi Tartus Ringtee tänaval asuva ehitusobjekti kraavis töötanud 19-aastane noormees mullavaringu alla ning viidi samuti haiglasse.

Tööinspektsiooni avalike suhete nõuniku Tõnu Vare sõnul on need kõik väga rasked juhtumid ning kindlasti ka tööinspektsiooni uurimise all.

Selle aasta üheksa kuu jooksul on tööõnnetuste tagajärjel elu kaotanud 18 inimest. Kõige rohkem hukkunuid on nõudnud september, mil surma sai neli töötajat. 2005. aastal oli hukkunuid 24 ning üle-eelmisel aastal 34.

Vare sõnul jagunevad õnnetuste põhjused laias laastus pooleks, süüdi on nii tööandjad kui ka töötajad ise. “Inimesed on valmis töötama ohtlikus olukorras. Raske on tööandjale vastu hakata, kui puuduvad korralikud turvanõuded,” ütles Vare. “Selliseid probleeme saab lahendada töökeskkonna voliniku kaudu, kes on volitatud ja seaduse kaitse all.”


Eile kukkus ka Rootsis kaks Eesti ehitustöölist 10-meetri kõrguselt tellingutelt betoonpõrandale. Rootsi Raadio kohaliku jaama Jämtlandi andmetel oli antud juhul tegu ehitusfirma hooletusega.