Neljanda kursuse teoloogia­üliõpilane Kadri polnud elukoha Tallinna registreerimise nõudega nõus. Tema sõnul jääksid tudengid sellisel juhul ilma nii kooli- kui ka praeguse elukoha poolsetest toetustest.

„Minul näiteks on selline lugu, et mul on Keilas korter ja kui ma registreeriksin ennast tallinlaseks, siis tekiksid mul seal võ­lad, sest mulle ei makstaks enam toimetulekutoetust,” selgitas ta Eesti Päevalehele.

Rahumeelseks koosolekuks tituleeritud kogunemisel sõna võtnud Tallinna üliõpilaskondade ümarlaua (TÜÜL) juhatuse esimehe Getter Tiiriku sõnul poleks ligi 300-protsendine hinna­tõus üliõpilaste suhtes kaugeltki õiglane.

„Meie tahame, et linn kohtleks kõiki võrdselt,” selgitas Tiirik tudengite nõudmisi.

Tiiriku sõnutsi ei ole kuigi nor­maalne ka linnavalitsuse soovitus, et üliõpilased registreeriksid end soodustuste saamiseks linna elanikeks. „Kui tudeng registreerib ennast tallinlaseks, siis ta kaotab automaatselt õiguse sõidutoetusele, täiendavale toetusele, koolipoolsele toetusele,” oli Tiirik skeptiline. „Linn ei paku ju otseselt ühtegi soodustust ekstra tudengile,” märkis ta.

„See siin on väga väike aktsioon ja kui me linnaga läbirääkimistel tulemusi ei saavuta, tulevad järgmisel nädalal juba mitte nii rahulikud kogunemised,” kinnitas Tiirik ja lisas, et siis võivad toimuda sellised väljaastumised, mida TÜÜL eriti kontrollida ei saa.

Kogunemise lõpuks ronisid kõik tudengid pikka trollibussi ning tahtsid demonstratiivselt teha ühe linnatiiru, ent üliõpilastest pungil sõiduk sai vaevalt paarsada meetrit liikuda, kui uuesti peatuse tegi. Troll ei pidanud lihtsalt tudengite massile vastu ja nii tuli loobuda plaanist kõik ühte trolli mahutada.

Tallinna linnavalitsus plaanib ühissõidukite piletihindu tõsta 1. jaanuarist 2010. Kui praegu saab näiteks kolme kuu ID-pileti osta ümmarguselt 300 krooni eest, siis uuest aastast hakkaks see maksma 825 krooni neile, kelle elukoht pole registreeritud Tallinna linna piires.