Eesti Päevalehe andmetel on tulekahjus süüdi tikkudega mänginud koolipoisid. Päästeameti andmetel põlesid keldris evakuatsioonitrepikoja trepi alla ladustatud võimlemismatid, olukorra päästis, et evakuatsioonitrepikoja tule- ja suitsukindlad uksed olid korralikult suletud.

Politsei viis sündmuskohalt kaasa kolm seitsmenda klassi poissi.

Põhja-Eesti päästekeskuse pressiesindaja Sirje Piirsoo sõnul hakkas Koorti 23 asuvas koolihoones suitsu ruumidesse tungima kell 11.31. Piirsoo ütles, et koolitöötajad hakkasid kohe õpilasi evakueerima ja kohale saabunud päästjad viisid töö lõpule. Kokku oli põlengu ajal koolis ligi 700 õpilast.

Päästjad selgitasid välja, et kooli keldris on väike tulekahju. Sirje Piirspp sõnul on praeguseks (kell 12.05 - toim.) tulekahju lokaliseeritud, käib järelkustutus ja ruumide tuulutamine. "Mis täpselt põles või kui suur tulekahju oli, seda veel öelda ei oska," lisas Piirsoo.

Sündmus loeti lõppenuks kell 12.26. Inimesed õnnetuses kannatada ei saanud.

Õpilasi praegu veel ruumidesse lastud ei ole, aga päästekeskuse pressiesindaja sõnul lastakse lapsed külma novembriilma käest koolimajja tagasi niipea, kui ohtu ei ole ja ruumid tuulutatud.