Maapanga erakliendid saavad Ühispanga ja Tallinna Panga kontoritest Maapanka kinni jäänud hoiusest kuni 20 000 krooni kätte alates reede hommikust, kuid pankurid kardavad, et inimesed hakkavad rahasaamisel kõvasti trügima. Hoolimata sellest, et 20 000-koonised hoiused kompenseeritakse täies ulatuses, ennustas Ühispanga asepresident Toivo Annus, et reedel tuleb panga kontorites kõvasti rüselemist.

Ühispank palub seetõttu neil, kellel raha kättesaamisega viimane häda käes ei ole, mõni nädal oodata. “Paari nädala pärast saab reedese mitmetunnise seismise asemel raha kätte viie minutiga,” lubas Annus.

Annuse sõnul hakkavad Maapanga hoiustajaid teenindama igas kontoris ainult mõned Ühispanga klienditeenindajad, et tagada oma panga klientide ladus teenindamine.

Raha maksavad välja 74 Ühispanga ja 5 Tallinna Panga kontorit. Eraisikutel tuleb raha kättesaamiseks kaasa võtta kas pass või uut tüüpi juhiluba ja kontokaart, juriidilise isiku puhul peaks raha järele minema äriregistri B-kaardi koopiale kantud isik koos kaardi koopia ja kontokaardiga.

Annuse sõnul on Ühispangast sularaha väljamaksmisel teenustasu 0,2 protsenti summalt ehk 20 000 krooni puhul 40 krooni. Raha teise panka ülekandmisel on teenustasu 9 krooni ja Ühispangas arve avamine ning raha arvele kandmine on tasuta.

Raha saab Ühispangast kätte vähemalt sügiseni, sest pangaga sõlmitud leping kehtib kuni kuu aega pärast Maapanga pankrotiteate ajakirjanduses avaldamist. Esimene võimalus pankroti väljakuulutamiseks on alles 19. augustil, mil toimub Maapanga võlausaldajate üldkoosolek.

Maapanga sünnist 1996. aasta detsembrist selle juhatuses ja nõukogus olnud inimesed ja nende pereliikmed Maapangas olnud hoiust Ühispangast kätte ei saa. Samuti ei hüvitata panka auditeerinud audiitorite hoiuseid. Kompensatsioonist jäävad ilma ka aktsionärid, kellel on enam kui 0,05 protsenti panga aktsiakapitalist. Neil kõigil on võimalus raha tagasi taotleda pankrotiprotsessis.