Lextali advokaadibüroo on olnud aastaid tihedalt seotud Edgar Savisaare ja Keskerakonnaga, ent tegelikult liigub firma töötasudeks ka hulk avalikku raha.

Algselt oli artikli pealkiri "Keskerakonna ja Tallinna raha läheb ühele advokaadibüroole". Sellest võis jääda ekslik mulje nagu Tallinn teistelt advokaadibüroodelt teenust ei telliks. Tegelikult on Tallinn tänavu sõlminud õigusabilepingud ka teiste firmadega - üheksast lepingust kuulub Lextalile vaid üks, neli lepingut on sõlmitud Soraineniga, kaks Raidla Lejins & Norcusega ning kaks KPMG Baltic OÜ-ga.

Ühistupank

Tallinn lõi Ühistupanga loomiseks sihtasutuse, millele eraldab 300 000 eurot. Sellest 200 000 eurot Lextalile, et büroo töötaks välja finantsinspektsioonilt panga asutamise nõusoleku saamiseks vajaliku mahuka dokumentatsiooni ja koostaks panga töö korraldamiseks vajalike dokumentide paketi (põhikiri, äriplaan, sise-eeskirjad).

Keskerakondlased vs. kapo
Lextal esindas kohtuvaidlustes kaitsepolitseiga kõiki kolme keskerakondlast: Yana Toomi, Mihhail Kõlvartit ja Mihhail Stalnuhhinit. Kõik nad nõudsid kohtult, et kapo kustutaks oma aastaraamatust väited, justkui tegeleksid nad kaasmaapoliitikaga. Praeguseks on Toom riigikohtust võidu saanud ning kapo peab kõik Toomi puudutavad laused kustutama või kinni katma ja tunnistama ebaõigete väidete avaldamist.Mullu märtsis jättis Tallinna halduskohus Kõlvarti kaebuse rahuldamata, ent Kõlvart lubas otsuse edasi kaevata. Stalnuhhini kaebuse jättis halduskohus samuti rahuldamata. Otsust ta ei vaidlustanud, mistõttu see ka jõustus.
Toobali mõjuvõimuga kauplemise kahtlustus

Lextal kaitses keskerakondlast Priit Toobalit mõjuvõimuga kauplemise kriminaalasjas. Toobalit süüdistati selles, et ta kasutas oma võimu linnavalitsuses, et Lõuna-Eesti ärimees Jüri Luik saaks võimaluse osutada heli- ja valgustehnika rentimise ja ilutulestiku korraldamise teenuseid Tallinna kultuuripealinna üritustel 2011. aastal. Kriminaalasi läks lõpetamisele.

Toobal ja Rummi kirjad

Lextal kaitseb Toobalit ka eraviisilisele jälitustegevusele ja sõnumisaladuse rikkumisele kihutamise kriminaalasjas. 2012. aastal leidis kapo Toobali kodu ja töökohta läbi otsides üle 400 lehekülje väljatrükitud kirjavahetust, mis kuulub Hannes Rummile. 17. oktoobril 2014 mõistis Harju maakohus ta süüdi. Toobal lubas otsuse edasi kaevata.

Narva vs. vabariigi valitsus – venekeelsed koolid

Lextal esindab keskerakondliku linnavalitsusega Narvat kohtuvaidluses Eesti valitsusega. Narva kaebas valitsuse korralduste peale, millega keelduti kolmele Narva koolile andmast venekeelse õppekeele luba. Ka Narva kaebused jätsid haldus- ja ringkonnakohus rahuldamata ning asja arutab riigikohus.

Tallinna probleemid vee ja trammihankega

Lextal nõustas Tallinna linna riigikohtus vaidluses vee hinna üle ning Tallinna Linnatranspordi AS-i trammihanke kohtuvaidluses, oli kultuuripealinna aastal Tallinna ametlik õiguspartner.

Tallinna Linnakantselei 2014 sõlmitud õigusabilepingud
Raidla Lejins & NorcousEsindamine
KPMG Baltic OÜNõustamine
Advokaadibüroo SORAINENNõustamine
Raidla Lejins & NorcousNõustamine
Advokaadibüroo SORAINENEsindamine
Advokaadibüroo SORAINENNõustamine
KPMG Baltic OÜNõustamine
Advokaadibüroo Lextal OÜNõustamine
Advokaadibüroo SORAINENEsindamine
Kehtivad õigusabilepingud seisuga 17. november 2014
Advokaadibüroo Aivar PilvNõustamine14/4/14
Advokaadibüroo Eversheds Ots & CoEsindamine03/11/11
Advokaadibüroo Evershed & OtsEsindamine10/05/12
Advokaadibüroo Sirel & PartneridEsindamine07/06/13
Advokaadibüroo RaskNõustamine14.08.2013
Advokaadibüroo PricewaterhouseCoopers LegalEsindamine06/10/13
Advokaadibüroo Evershed Ots & CoNõustamine15.10.2013
Advokaadibüroo Uno FeldschmidtEsindamine05/12/13
Raidla Lejins & Norcous AdvokaadibürooEsindamine05/02/14
KPMG Advokaadibüroo OÜNõustamine25.02.2014
Advokaadibüroo SORAINENNõustamine02/04/14
Raidla Lejins & Norcous AdvokaadibürooNõustamine14.04.2014
Advokaadibüroo SORAINENEsindamine30.05.2014
Advokaadibüroo SORAINENNõustamine03/07/14
KPMG Baltics OÜNõustamine10/09/14
Advokaadibüroo LextalEsindamine10.2014
Advokaadibüroo SORAINENEsindamine31.10.2014