Sihipärase kontrolli eesmärk oli kujundada inimestes turvavarustuse kasutamise harjumust, et vähendada liiklusõnnetustes saadud raskete vigastuste hulka, teatas politseiamet.

Politsei koostöös maanteeametiga pööras kahe ja poole kuu jooksul tõsist tähelepanu sõidukijuhtide ja kaasreisijate turvavarustuse kasutamisele.

„Kuigi värskest maanteeameti tellitud uuringust selgus, et inimeste hoiakud turvavarustuse kasutamise vajalikkusest on iga aastaga muutunud aina positiivsemaks ja 91% vastanutest peab turvavöö kinnitamist täiskasvanutel vajalikuks, ei saa olukorraga liikluses kaugeltki rahule jääda“, ütles politseiameti liiklusjärelevalve ja korrakaitse osakonna politseidirektor Tarmo Miilits.

„Politsei liiklusjärelevalve tulemused näitavad, et paraku on meie seas siiani väga palju neid, kes suhtuvad turvavarustusse ükskõikselt,“ märkis Miilits.

Miilitsa sõnul on rikkumisi rohkem maakohtades kui linnades. Turvavöö mittekasutamist põhjendavad inimesed enamasti lühikese vahemaa või siis ununemisega.

Suurem osa kahe ja poole kuu jooksul registreeritud rikkumistest oli politsei kinnitusel just lahtise turvavööga sõitmine. Lisaks sellele registreeriti ka 544 juhtumit, kus ei peetud lapse turvavarustust oluliseks ja 115 juhtumit, mil kaherattaliste sõiduvahendite juhid ei kasutanud kiivrit.