Matka- ja kontserdisarja korraldava riigimetsa majandamise keskuse loodushoiuosakonna juhataja Marge Rammo ütles, et nagu ilusa sügisilmaga ikka, sadas ka laupäeval Oandul hoovihma ja siis mõne hetke pärast paistis taas päike. „Ilm meie loodusretki ära ei rikkunud. Vastupidi, inimesed olid õnnelikud ja neile meeldis looduses väga,” rääkis ta.

„Inimestel olid kenasti noad ja seenekorvid kaasas. Kuna meil oli kohapeal ka seenetark, siis inimesed korjasid korvid seeni täis ja hiljem üritasid seenetargalt teada saada, kas need olid ikka söögiseened.”

Et Lahemaa rahvuspargis toimunud looduskaitse juubeliüritus ja ka varasemad matka- ja muusikapäevad niivõrd menukaks kujunevad, ei julgenud sarja korraldajad üritusi kavandades isegi mitte unistada. Kuid kui kevadel kogunes suurvee käes vaevelnud Soomaale üle 600 ja Matsallu üle 800 inimese, andis see aimu, et mida lähemale pealinnale juubeliüritus jõuab, seda rohkem rahvast on oodata.

Kuna üritusepaika viimine-toomine, kohapeal söömine, samuti giidide ja muusikute kuulamine on tasuta, siis rahaasjade paremaks planeerimiseks on osalejatel tarvis end enne registreerida.

RMK viib rahva ka tulevikus metsa

•• Sel aastal on viies rahvuspargis toimuvate matka- ja kontserdipäevade korraldamine võetud ette veidi suurejoonelisemalt kui varasematel aastatel. Riigimetsa majandamise keskus lubab rahva kindlasti ka tulevikus metsa meelitada.

•• „Kui vaadata aasta-kaks tagasi, siis RMK on korraldanud ürituste sarja „Metsaga mestis”, mis on selleaastasele sarjale üsna lähedase kontseptsiooniga. Nüüd on juures vaid kontsert,” rääkis RMK loodushoiuosakonna juhataja Marge Rammo.

•• Ka tulevaks aastaks on RMK-l plaanid tehtud. Kuna tegemist on rahvusvahelise metsa-aastaga, siis oleks ju mõeldamatu, et suurim metsahooldaja Eestis jätab inimesed metsa kutsumata. „Kuid see, millised on need üritused, millega me inimesi targemaks ja paremaks muuta soovime, jäägu esialgu veel välja ütlemata,” ütles Rammo.