Terviseakaitseinspektsiooni andmeil on seega haigestunud 61 protsendi võrra enam inimesi kui nädal varem.

Keskmine haigestumus 100 000 elaniku kohta oli eelmisel nädalal 740,8. Haigestumine kasvas kõikides maakondades. Teistest enam kasvas haigestunute arv Hiiumaal, Järvamaal, Pärnumaal, Lääne-Virumaal ning Narvas.

Jõgevamaal, Põlvamaal, Võrumaal ja Viljandimaal, kus nädal varem oli haigestumiste arvu juurde kasv väga kiire, on see nüüdseks peatumas. Vanusrühmade järgi haigestusid enam kuni 15 aastased lapsed.

Gripi sentinelseire andmetel registreeriti grippi ja gripitaolisi haigestumisi möödunud nädalal kokku 679 korral. Viirustest domineeri Eestis uus gripp A(H1N1), lisaks ringleb hooajalist A-gripiviirust ja B-gripiviirust.

30 protsendil juhtudest on gripitaolised haigestumised seotud muude respiratoorseid viirusnakkusi põhjustavate viirustega, nt paragripi- ja adenoviirus.

Nii paljude haigestunute tõttu hindas tervisekaitseinspektsioon grippi haigestumuse intensiivsuse Eestis kõrgeks ja selle geograafilist levikut laialdaseks. kui haigestunuid on nädalas rohkem kui 18 000, kuulutatakse riigis välja epideemia.