Maali teeb eriliseks, et see on Mägi teadaolevalt kõige varasem õlimaal. Teoselt on näha, et see on maalitud Ahvenamaa looduse kütkes viibides, nagu on näha seegi, et Mägi iseloomulik laad oli siis veel välja kujunemata. Töös on märgatav sama juugendlik joon, mille Mägi pani ka samal suvel tehtud joonistustesse Ahvenamaa taimestikust.

Maal juhuslikul tekstiilil

Helena Laakso, Bukowskise Vene ning 19. sajandi kunsti ekspert, kes Mägi maali müügiga tegeleb, ei oska ennustada küllaltki tagasihoidliku, 4000–6000 eurose alghinnaga haamri alla mineva teose müügihinda. „Alghind kujunes maali suurusest, motiivist, varasematest märkimistest ning asjaolust, et teos on küllaltki kehvas seisukorras,” sõnas Laakso. „Müügihinna otsustab turg.”

Tasub meenutada, et mitmed Konrad Mägi tööd nagu „Naise portree”, „Capri” ja „Itaalia maastik” on Eesti oksjonitel ületanud miljoni krooni hinnapiiri ning kuuluvad kalleimalt müüdud Eesti kunstiteoste esikümnesse. Laakso loodab, et „Ahvenamaa motiivi” ostja tuleb Eesti kunstikogujate hulgast. Oma suurt huvi Mägi teoste vastu on varem tundnud näiteks Enn Kunila.

Artikkel jätkub