Sildvee nentis, et peamine eesmärk on ülikooli reklaamimine tudengikandidaatide hulgas, keda igal aastal koguneb kursustele 700–800.

Ometi puudub koolil statistika, palju neil õppinud abituriente ka TTÜ-sse kandideerib ning sinna sisse saab. Sildvee sõnul tasuvad kursused end ära, sest noored ei pelga parema eksamihinde eest 1600–3100 krooni välja käia.

Tallinna Gustav Adolfi gümnaasiumi abiturient Thea Lillepalu õpib sügisest TTÜ matemaatikakursustel. “Enda kindlustunde jaoks,” põhjendas neiu, kelle sõnul jääb edukaks riigieksami sooritamiseks kolm korda nädalas toimuvatest matemaatikatundidest väheseks.

Lillepalu sõnul peaks tegelikult piisama ka kooliprogrammist, kuid tema tutvusringkonnas käivad paljud noored ka kursustel, et end eksamil enesekindlamalt tunda.

Enesekindlus kasvab

Ülenurme gümnaasiumi abiturient Kristjan Priks koolitab end inglise keele eksamiks Tartu ülikooli (TÜ) keeltekeskuses. Noormehe sõnul ei piisa neli korda nädalas toimuvatest inglise keele tundidest riigieksami heaks sooritamiseks. Tema tutvusringkonnas aga ei ole taolised kursused populaarsed. “Raha on takistuseks, kursused võiksid odavamad olla, siis käiks kindlasti rohkem inimesi,” hindas ta. Inglise keele riigieksami ettevalmistuskursus maksab TÜ keeltekeskuses 1200 krooni ja kestab kokku 40 tundi.

TÜ keeltekeskuse koordinaatori Kersti Reinsoni sõnul on kursustel osalejaid siiski palju ja nii juba ligi kuus aastat.

Esmakordselt korraldas tänavu inglise keele riigieksamikursuse ka Tallinna ülikooli keeltekeskus, kus 30 tundi koolitust maksab 1500 krooni.