Täna peetavates poolfinaalides lähevad vastamisi võõrustaja Pärnu ja Rakvere ning Jelgava ja Ozolnieki. Rakvere peatreener Urmas Tali peab lätlasi ohtlikeks. „Veerandfinaalis üllatuslikult RTU/Robežsardze üle mänginud Ozolnieki pidi ikka väga heas hoos olema. Mehed tuleks dopingukontrolli saata!” naljatas Tali, vihjates hiljuti puhkenud dopinguskandaalile. Nimelt on lätlase Ivars Kalvinsi loodud südamerohu toimeaine meldoonium sellest aastast dopinguainena keelatud.

Lätlased taas finaalis

Nali naljaks, Läti klubid on koduses võrkpalliliigas tänavu tõesti märgatavalt positsioone parandanud. Ühisliiga esimesel hooajal 2005/06 krooniti meistriks Ozolnieki, aasta hiljem vandus Riia Lase finaalis alla Selverile, rohkem pole lätlasi kullamängule lubatudki. Kaks korda, viimati mullu, on final four olnud sootuks Maarjamaa klubide siseasi. Nüüd on lätlaste finaalikoht kindel. Raske öelda, kumb on kõvem – kas vormiajastusega täkke pannud Ozolnieki, keda veab Ansis Medenis, või Läti karikavõitja Jelgava, kes mäletatavasti võitis enne hooaja algust ka Saja liiga superkarika ja on tänavu mängudega 2 : 1 plussis ka Pärnu vastu.

Peafavoriidi koorma veeretas Tali siiski põhiturniiri võitja Pärnu kaela. „Avo Keel võib rääkida, mida tahab, kuid selge see, et kellelgi teisel sellist koosseisu ja pinki ei ole. Loomulikult on neilgi vigastusi, eks nad ise tea, mis on põhjused, aga korralikud asendajad on võtta,” nentis Tali.

Avo Keel võib rääkida, mida tahab, kuid selge see, et kellelgi teisel sellist koosseisu ja pinki ei ole.

Ega Pärnu loots Keel suurt puiklegi: „Ju peame siis soosikud olema. Aga see ei tähenda, et me ka võidame.” Endiselt pole mängukõlblik meeskonna ainus leegionär Aleksandrs Avdejevs, kellele sügisel Lätis tehtud põlveoperatsioon ebaõnnestus, mistõttu pidi dr Madis Rahu uuesti kirurgiliselt sekkuma. Põlvelõikusel käis ka Hindrek Pulga dublant Gilbert Bergštein. Teised on rivis.

Rakverel pingeid pole

Pikemat aega vigastatud punktiliidri Siim Põlluääreta tegutsenud Rakvere on suutnud kohaneda ja leida oma mängu. Põhiturniiri teises pooles tehtud marulise spurdi tulemusel tõusti seitsmendaks (nii välditi Pärnut) ja veerandfinaalis saadi kaks korda jagu mullusest finalistist Tallinna Selverist. „Keegi ei uskunud, et final four’i jõuame, ülesanne oli jõuda play-off’i,” meenutas Tali, kelle tiim tegutseb viimase vindi peal. „Diagonaal- ja nurgaründajatel ning liberol mingit back-up’i ei ole. Seega ei tohi keegi ansamblist välja langeda.” Heast küljest on end näidanud Rakvere nurgaründajad Kevin Saar ja Tanel Uusküla.