34 korteriga Maleva maja elanikud saavad küll taotleda uut munitsipaalkorterit äsja valminud Raadiku elurajoonis, kuid seal on üks suur „aga” – justkui vaeste abistamiseks mõeldud Raadiku majade üürihinnad on paljudele liiga kallid. Tõsi, osa peresid on ennast linnavaraameti andmetel juba uutes korterites sisse seadnud.

Linnavalitsuse andmetel kaalub kuus peret veel Raadiku tänavale kolimist, ent täiesti segane on kümne pere saatus. „Tulenevalt sellest, et Maleva tn 18 elamus elavad valdavalt väikese sissetulekuga ning vähe kindlustatud inimesed, ei soovi suur osa neist elama asuda Raadiku ja Meeliku tänaval asuvatesse eluruumidesse, kuna raskest majanduslikust olukorrast tingitult on nendes eluruumides kehtestatud üüri suurus neile üle jõu käiv,” nendib linnavaraameti juhataja Einike Uri homme linnavalitsuse istungil esitletavas ettekandes. Raadiku tänaval maksab korteri üürimine ühes kuus keskmiselt 1560–1880 krooni (umbkaudu 100–120 eurot), millele lisanduksid kommunaalmaksed.

Einike Uri möönab, et Maleva tänava elanikele tuleb leida odavama üüriga korterid. Otsimisel rakendatakse kogu linna võimalusi – kortereit otsitakse nii maa alt kui ka maa pealt ja kõigi munitsipaalpindade seast.

Maleva tänava maja elanike ümbermajutamisega on koguni nii kiire, et linnaosavalitsused ei tohi sobiva eluruumi leidmisel seda ise üürile anda, vaid peavad sellest viivitamatult teavitama linnavaraametit.