Nädalapäevad avatud olnud Kadrioru lastepark on lühikese aja jooksul leidnud endale tänuliku huviliste hulga ja juba ka mitmeid püsikülastajaid.

Üks linna kõige nüüdisaegsemaid ja suuremaid lasteparke on ka pilviselt vihmasel esmaspäeva lõunal huvilisi täis. Roosad elektriautod vuravad mööda lastepargi teid, imetlevad lapsevanemad võsukesi fotoaparaatidega jälitamas.

Lastelaval keerutavad tüdrukutirtsud tantsu ja veidi suurematele lastele mõeldud uudne turnimisatraktsioon on lustijaid täis. Liivakastiäärel jälgivad vanemad valvsalt kõige pisemate lapsukeste tegemisi.

Rein ja Pille, kes olid lasteparki tulnud koos viieaastase poja Pauliga juba teist korda, leidsid mänguväljaku olevat väga vajaliku ja toreda. “Raadiomaja juures olev park on ka täitsa asjalik, aga üldiselt polegi lastega linnas ju kuhugi mujale minna,” kiitsid nad ühest suust uhiuut suurt lasteparki ning lubasid kindlasti ka tagasi tulla.

Viieaastane Mia Marta oli tulnud ühes ema Mariaga spetsiaalselt Viimsist Kadriorgu uut mänguväljakut vaatama ning näis uue väljaku üle väga rõõmustavat, joostes ühe atraktsiooni juurest teise juurde. “Kuskil ägedamat parki vist ei olegi,” arvas Mia Marta.

“Kui siin enne oli väike mänguväljak, siis oli see ka pidevalt lapsi täis. Loomulikult tulevad kõik nüüd ka uut parki vaatama,” arvas ema Maria. “Kahju on vaid sellest, et uus renoveeritud liumägi, mis keset lasteparki asetseb, juba avamispäeval turvalisuse eesmärgil ajutiselt suleti, ning on siiani kahtlaselt vaid paari nööriga suletud, ilma ühegi hoiatava märgita.”

Mudilased mahuvad nööride alt küllaltki mugavalt üles ronima ning lasevad liumäest ikkagi alla, treppidel olevatest nööridest välja tegemata, muretseb Maria turvalisuse pärast.

Kirju seltskond

Mänguväljakul on seltskond väga kirju – üksteist mõistetakse hoolimata sellest, et kilkeid kostab nii vene kui ka eesti keeles läbisegi. Kõik on sõbrad.

Idülliliselt rahulik õhkkond Kadrioru iidsete puude all võimaldab lapsevanemail linnakära kas või hetkekski unustada ning jäätist limpsides võsukese tegemisi jälgida.

Noortepargis on 15 atraktsiooni, mille juures leiavad endale tegevust nii paariaastased mudilased kui ka 12–13-aastased. Aiaga piiratud lastepark jaguneb omakorda väiksemateks osadeks, lisaks kolmele mänguplatsile on seal eraldi kiigeplats, värviline keksukast, lastelava ja värviliste kaladega minipurskkaev, kust saab tänuväärset abimaterjali liivakookide valmistamiseks.

Suuremate laste jaoks on oma nurgake, kus saab teha tasakaaluharjutusi ja proovida breikarihüppeid.

Ühtlasi on tegemist Eesti kõige turvalisema mänguväljakuga, kus kõik atraktsioonid on lapsesõbralikest materjalidest ja liivaga ümbritsetud. Tavalise asfaldi asemel on kasutatud pehmemat, kergejõustikustaadioni jooksuraja katet meenutavat materjali.

Lähiaastatel renoveeritakse ka noortepargi kõrval olev maja ja sinna kolib nukumuuseum.