Ühiskondliku liikumise Sut Vremeni liikmed küsitlesid aprillikuus üle 36 tuhande venemaalase vanuses alates 16. eluaastast, kirjutas Rosbalt. Vastust oodati küsimusele: „Kas Venemaa peaks ellu viima programmi,mis tunnistaks Nõukogude Liidu kuritegelikuks riigiks, mis viis läbi genontsiidi oma enda rahva vastu ja on süüdi II maailmasõja puhkemises?“

89,7 protsenti vastas küsimusele eitavalt, kõigest 9,6 protsenti toetas destaliniseerimist. Suhtumine oli sarnane kõikides sotsiaalsetes gruppides.

Eelmisel aastal hakati president Dmitri Medvedevi lähikonnas valmistuma kampaaniaks, mida kavandati põhinema Nõukogude salaarhiivide avalikustamisele. Sooviti ka Stalini-aegsete vangilaagrite uurimist ja Stalini režiimi ohvritele uute monumentide püstitamist.

Salaarhiivide avamisega on nüüd algust tehtud, kuid ennekõike nede dokumentide osas, mis kinnitavad juba teada olevat Nõukogude sõjameeste kangelaslikkust.

Medvedev eristas end peaminister Vladimir Putinist kui, nimetades Nõukogude Liitu totalitaarseks režiimiks, mis rikkus inimõigusi. Medvedev toonasel väitel ei saa Stalini kuritegusid kunagi andestada.