256 vastsünnitanud ema ankeetküsitluse vastustest selgus, et vastsündinu tervise jälgimise ja hindamise kohustus ei ole Tallinnas perearstisüsteemi poolt piisavalt tagatud ning sünnitusmaja on oluliselt sagedasem abiandja kui perearst, teatas Raepress.

“Uuringust selgus, et vastsündinu terviseprobleemide puhul, mida esines kahel kolmandikul uuritud lastest, osutab perearst abi neist vaid ühele neljandikule,” ütles abilinnapea Merike Martinson.

Lembi Põlder Tallinna perearstide seltsi juhatusest ütles, et mainitud 256 lapsevanema seas korraldatud uuring on tendentslik. Tema sõnul küsitleti selles uuringus neid vanemaid, kes pole üldjuhul siiani perearsti valinud, samuti vastasid vanemad küsimustele vastuvõtutuppa pöördumisel ehk mõneti on küsitletud altid riskikäitumisele. Laiemas valimis tehtud uuringu järgi on perearstiteenusega rahulolu Tallinnas hoopis kõrgem, ütles Põlder.

Merike Martinsoni sõnul reguleerib perearstide tegevust sotsiaalministeerium ja haigekassa, Tallinna linnal on võimalik sel aastal perearstide tegevust toetada viie miljoni krooniga. Viimasel kohtumisel Tallinna perearstide seltsiga lepiti kokku, et see raha eraldatakse sel aastal projektidele ja kitsaskohtade leevendamiseks. Abilinnapea sõnul võikski üks sellistest abikohtadest olla vastsündinutele parema hoolitsuse tagamine.