Kopli Vasara 6 korteriühistu esindaja Marina sõnul on probleem selles, et uus vedaja ei vii ära seda prügi, mis kasti kõrval maas on, ja jätab prahikotid maha vedelema. „Jumal hoidku, mis seal konteineri kõrval maas oli! Lepingus on olemas, et lisapakid konteineri kõrvalt võetakse kaasa ainult minu tellimusel. Loodame, et järgmise prügiveo ajal [täna] on kõik juba täitsa okei,” ütles Marina eile.

Ka Tallinna abilinnapea Arvo Sarapuu nentis, et esimesel töönädalal juhtus Ida-Virumaa prügikuninga Nikolai Ossipenko firmal Ekovir tõepoolest äpardusi. „Näiteks tuvastasin, et Sõle tänaval oli uus [auto]juht, kes ei osanud marsruuti valida ega kõiki konteinereid tühjendada ja tegi seda reede õhtu asemel laupäeva hommikul. See oli ettevõtte esimese nädala kogenematuse viga, kui eelmised vedajad lõpetasid.” Sarapuu ütles, et käesoleval nädalal ettevõte juba teab, mida teeb, kuidas järjekord paika panna ja konteinerid üles leida.

Trahv on 50 eurot

Nende konteinerite eest, mis jäid tühjendamata või õigel ajal vedamata, tehakse ettevõttele aga trahv. „Trahv on 50 eurot üks tühjendamata konteiner. See kogus ei olnud väga suur. Samas on piirkonnas kokku 3500 konteinerit, mis on väga suur number,” lisas Sarapuu.