Kõige põhilisem õppetund on see, et väike hulk heade mõtetega inimesi suudab teenida nende pealt palju raha. Ja ma näen eestlaste ettevõtlikkust siin igal pool. Ma ei tea, kas see on tänu Skype’i edule või on see kogu aeg olemas olnud, aga teil töötavad paljud inimesed IT-lahenduste kallal. On hea meel näha, et nad püüavad oma lahendustele ka kommertsväljundit leida ja viia neid ka USA turule.

Selle teemaga tahaksin ma tõsiselt tegeleda. Ma olen ise San Francisco piirkonnast pärit ja tean, et Eestil on seal juba ka oma esindus, mis tegeleb nende lahenduste turuleviimisega. Me tahaksime seda suunda edasi arendada, tahaksime näha rohkem Eesti IT-lahendusi USA turul, mis tähendab ka globaalset turgu ja mõlema riigi majandusele tohutut buumi.

Eesti ärimehed pürgivad USA-sse mitte ainult IT-lahendustega, vaid ka näiteks energiavaldkonnas. Eesti Energia on investeerinud põlevkivitehnoloogiasse Utah’ osariigis. Millised oleksid teie hinnangul selle projekti võimalikud tulemused?

Ma loodan, et see teil õnnestub. Siia jõudmisest alates on mulle pidevalt räägitud, et Eesti on maailmas põlevkivitehnoloogias juhtpositsioonil. Minu teada ei ole Ühendriikides selles energiavaldkonnas väga palju teadus- ja arendustegevust olnud. Osalt ehk seetõttu, et põlevkivi nähakse väga probleemsena, enamasti just keskkonnaküsimuste tõttu, aga samuti taastuvenergiale võetud suuna pärast.

Kui Eesti teadlased suudavad selle pähkli katki hammustada – tehnoloogiaga, mis teeb selle puhtamaks ja majanduslikult tasuvamaks –, siis terves maailmas on tohutult põlevkivivarusid ja Eesti teadlastel on väga hea positsioon nende võimaluste vallapäästmisel.