Avaüritusel laulis Uno Loop ja viskas nalja Lembit Sibul

Eilsest alates pakutakse Tallinna linnavalitsuse kultuuriameti eestvedamisel kahe suvekuu jooksul Vabaduse väljakul meelelahutusüritusi. Eile õhtul kell kuus anti avapauk sarjale “Keset suve keset linna”, mille eesmärk on pakkuda pealinlastele võimalust huvitavalt aega veeta.

Metropoli kohviku esisele platsile endisesse autoparklasse on sisse seatud Jalgrattakeskuse rattalaenutus ja peatselt saab Vabaduse platsilt laenutada ka rulluiske. Õhtuti esineb Metropoli varikatusel ansambel, mis pärast välikontserti hakkab kuulajaid kohvikusse meelitama.

Avaüritusel laulis uudsel esinemispaigal Uno Loop, kes end kitarril saates esitas vanu viise, sealhulgas “Mis värvi on armastus”. Muusikalist elamust pakkus veel Uno Loobi õpilane Siiri Känd, kes platsiäärsetes vabaõhukohvikutes õhtupäikese käes peesitavat linnarahvast kaasa laulma ja tantsima meelitas.

Laulupalade meeleolu tõstsid väikesed uisutajad rulluisuklubist Vigur. Uisutajate juhendaja Külli Tammik meenutas oma kasvandikke vaadates, kuidas tema noorusajal sai Vabaduse platsil talviti iluuisutamist harjutatud.

Rulluisukava juhatasid sisse Anna-Stiina, Reet ja Siiri tantsuga “Meie elu tulukesed”, järgnevalt esitas Triin Pöial-Liisi tantsu. Väikesed uisutajad keerutasid ennast kirevates rüüdes poplugude saatel ja teenisid iga etteaste lõpus publikult tulised aplausid. Uisutajatele lisaks sõitsid lilledega ilustatul asfaltplatsil ringi jalgratturid. Õhtut juhtis ja tuju hoidis üleval humorist Lembit Sibul.

Meeleolukas ettevõtmine Vabaduse platsil tundus möödujaile pisut võõristav, kuid tekitas ka positiivseid emotsioone. “Ma mäletan, kui Siiri Känd laulis koos Ervin Lillepeaga, see oli nii liigutav,” meenutab veidi niiskete silmadega Hilja (59) ennast muusika rütmis vaikselt õõtsutades. “Kus ma vana inimene ikka neid lauljaid näen, hea, kui linnaisad niimoodi ilma rahata kontserte korraldavad.”

“Mina niikuinii ei kavatse suvel linnas istuda, nii et mul on ükskõik, mida siin korraldatakse,” praalib pealinlane Rauno (23). “Minul on suve märksõnad jahiga merele või kanuuga jõele, kontsertidest lähen suvel ainsana Rolling Stonesi vaatama.”

Kahe tütre ema Maia (38) leidis, et võiks ka enda võsukesed rulluisuringi panna. “Jää peal uisutavad nad küll hea meelega,” ütles ema. Kontsertide korraldamine kesklinnas on Maia meelest positiivne, sest pärast tööpäeva peab suvisesse linna meeleolu looma. “See on ju meeldiv üllatus, kui kõnnid suveõhtul linnatänaval ja leiad eest laulmas sellise kuulsuse nagu Uno Loop.”