Tänapäeva närvilises ja asjade saamisele, kinkimisele keskenduvas jõulumürglis on muuseumi jõulukülas hea korraks ajarattalt maha astuda ning lasta enda sisse see rahu, mida me kõik nii väga jõuludelt ootame, teatas vabaõhumuuseum.

Külastaja saab heita pilgu sajanditagusesse aega ning mõtiskleda selle üle, kuidas pidasid jõule meie esivanemad. Ka siis valmistati pühadekinkidega teistele heameelt, kuid sellest tähtsamaks peeti võimalust tööst puhata ning rõõmustada, et saab pere ja lähedastega koos olla. Olulised olid kombed ja traditsioonid, mida kindlasti au sees peeti. Neid esivanemate jõulukombeid soovibki vabaõhumuuseum huvilistele jõulukülas tutvustada.

Jõuluküla pilet maksab täiskasvanule 100 krooni, sooduspilet 50 krooni ning perepilet 160 krooni. Pilet koolieelikutele alates 3. eluaastast - 5 krooni.


Jõuluküla kava erinevates taludes:

Sassi-Jaani talus saab osaleda vahvas jõulukombeid tutvustavas mängus.

Köstriaseme talus tuleb varuda pool tunnikest, et kuulata vanu armsaid jõulumuinasjutte ja kandlemuusikat. Lugusid räägitakse kell 11.30; 12.30; 13.30 ja 14.30.

Pulga talus tehakse jõuluvorste. Mehed vestavad puust jõulukingitusi, naised kaunistavad tube ning lapsed saavad õlgedel hullata.

Kolu kõrtsis pakutakse maitsvaid jõuluroogi ja näidatakse filmi Eesti rahva jõulukombestikust. Osavnäpud võivad martsipanist kujukesi voolida.

Pühapäeval, 17. dets. kell 15.00 esinevad Anu ja Triinu Taul mulgikeelsete lauludega.

Sutlepa kabeli küünaldesäras astuvad üles mitmed koorid. Kontserdid algavad kell 12.00 ja 14.00.

15.12 esineb Jaani kiriku segakoor, 16.12 Pühavaimu koguduse kammerkoor ja 17.12 Hansapanga koor „Studium Vocale”.

Kuie koolimajas saab harmooniumi saatel ühiselt vanu häid jõululaule harjutada. Koolipreili abiga meisterdatakse jõuluehteid.

Sepa talus tegeletakse aastalõpule kohaselt tuleviku ennustamisega.

Kel veab, see kohtab Jõulukülas ehtsat Eesti jõuluvana!

Kolu kõrtsi juures asub hobupeatus. Kui on lund, saab saanisõitu!