Pärast seda, kui nädal tagasi ilmus artikkel melanoomi põdevast mustveelasest Alar Tupist, võtsid paljud head inimesed temaga ühendust ja leidsid ka võimaluse tema võitlust vähiga rahaliselt toetada.

Kõigest nädalaga on vajaliku ravimi ostmiseks raha koguva fondi „Kingitud elu” pangaarvetele kogunenud ligi 13 000 eurot. Peale selle on fondi võimalik toetada ka kõnedega annetustelefonile. Neid summasid pole veel kokku löödud, kuid fondi juht Toivo Tänavsuu usub, et sinnagi koguneb väga suur summa.

Kiita tuleb ka häid Eesti Päevalehe lugejaid, kes ostsid Alari võitlusest rääkiva artikli lugemiseks digilehe päevapileti. Kokku müüdi 220 piletit ja saadud tulu annetas Eesti Päevaleht samuti Alari ravi heaks.
Toivo Tänavsuu tänab vähiravifondi „Kingitud elu” ja Alari perekonna nimel kõiki toetajaid. „Lõppenud nädal joonistas hästi välja, et Eesti inimesed on väga varmad toetama abi vajavat sõpra, sugulast, perekonnatuttavat või endist toredat töökaaslast. Siin maalapil elab aga ka rohkesti inimesi, kes ruttavad kõhklemata appi võhivõõrale, toetavad teda näiteks mälestusest oma lahkunud isa või ema vastu. Või siis austusest elu vastu,” ütles Tänavsuu.

Fond jätkab toetamist

Alar, kes on varem toetanud ka tütre võitlust leukeemiaga, rääkis intervjuus Eesti Päevalehele, et hindab nüüd kõige rohkem just oma perekonda. Võitlus elu nimel on teinud isa ja tütre teineteisele palju lähedasemaks. Tänavsuu arvab, et mitte miski ei seo Eesti rahvast rohkem kui võitlus ühiste asjade ja ka inimeste nimel. Fond hoiab Alarile pöialt ja jätkab tema heaks annetuste kogumist.

Mustvees elav Alar oli aasta alguseks seisukorras, kus kõik teadaolevad ravivõimalused olid läbi proovitud, kuid nahavähk melanoom arenes ikka edasi. Lootusetus olukorras oli ainus võimalus oma eluteed pikendada uudne ravim Yervoy. Tegu on ravimiga, mis on näidanud uuringutes häid tulemusi, kuid sellest hoolimata ei anta mingit garantiid, et see ka Alari puhul toimiks. Kuna haigekassa ei pea patsiendi elupäevade selle ravimiga pikendamist kulutõhusaks, on kodanikud asja enda juhtida võtnud. 160 000 eurot maksva ravimi ostab välja Hille Tänavsuu nimeline vähiravifond „Kingitud elu”, kuhu raha koguneb üksnes annetustest.

Alari ja teiste tema saatust jagavate inimeste ravikulude katmiseks on endiselt võimalik annetusi teha. Lisainfot toetamisvõimaluste kohta saab www.kingitudelu.ee/toeta.