Veerpalule kolmeaastast võistluskeeldu määrates väitis FIS, nagu oleks Andrus Veerpalu esindajate, eelkõige Toomas Savi ja Jüri Järve kaudu tunnistanud dopingu tarvitamist, tehes ettepaneku mitte avalikustada positiivset proovi, kui ta sportlaskarjääri lõpetab.

Veerpalu kaitsetiim väitis, et säärast ülestunnistust pole toimunud verbaalselt ega muul moel.

"Kaebuse esitaja (Veerpalu - toim.) rõhutab, et pole kunagi suhelnud otse FISi peasekretäriga või kellegagi FISi peakontorist. Kaebaja lisab, et Eesti Suusaliidu peasekretärina kaebuse esitaja nimel FISiga suhelnud Jüri Järvel ei olnud volitusi tema nimel dopingu tarvitamist tunnistada ning ta ei ole seda ka teinud."

FISi väitele, nagu viitaks süü tunnistamisele ka vahetult enne maailmameistrivõistlusi spordist lahkumisest teatamine, vastas Veerpalu kaitsetiim, et loobumise tingis vaid Veerpalu kõrge iga ning soov kaitsta enda ja Eesti Suusaliidu mainet. Lisaks väitis Veerpalu, et ülestunnistusena ei saa tõlgendada ka hilist B-proovi avamise sooviavaldust, sest see oli tingitud arusaamatustest Eesti Suusaliidu ja FISi peasekretäri vahelises kommunikatsioonis, Eesti Suusaliidu kogenematusest dopingujuhtumite menetlemisel ning negatiivsest minevikukogemusest Kristina Šmigun-Vähi positiivse A-proovi avalikustamise järel kerkinud kärast avalikkuses.

FIS omakorda väitis kohtus, et "Eesti Suusaliit tunnistas Veerpalu nimel kasvuhormooni tarvitamist nii näost näkku FISi peasekretär Sarah Lewisele, B-proovi avaldamise sooviga venitades ning ka päev enne MMi algust tippspordist lahkumisest teatamise kahtlase ajastusega".

Spordikohtule esitas FIS mitu tekstisõnumit, mille Eesti Suusaliidu peasekretär oli saatnud Sarah Lewisele ja kus ta FISi väitel tunnistab Veerpalu dopingutarvitamist.

Kõige olulisema sõnumi lahtikirjutus oli järgmine: "Hea Sarah, olen pisut segaduses seoses B-proovi avamisega. Ühes varasemas e-mailis kirjutasite, et B-proovi võimalik avamine ei saa toimuda enne 7. märtsi. Seepärast ei kiirustanud ma tol hetkel ametliku vastuse saatmisega. Tundub, et hetkel on meil kaks võimalust: kui WADA nõustub tegema karjääri lõpetanud sportlaste erandi ja informatsioon ei jõua avalikuks, pole meil B-proovi vaja, kui aga avalikustamine on vältimatu, siis soovime B-proovi avamist. Jüri."

Kohus leidis, et FISi väited, nagu oleks Veerpalu või Jüri Järv tema nimel tunnistanud kasvuhormooni tarvitamist, ei saanud tõestust. "Kostja poolt esitatud tõestusmaterjalid, eelkõige tekstisõnumid Mr. Järve ja Ms. Lewise vahel, ei viidanud dopingu tarvitamise ülestunnistusele," seisab otsuses.

Kohtu hinnangul ei saa ka muid tegevusi, sealhulgas B-proovi edasilükkamist, võtta kui süü tunnistamist, seda enam, et kogu kommunikatsioon toimus läbi kolmanda osapoole ehk Eesti Suusaliidu peasekretäri.