Väike-Karja tänava antiigipoe omanik Ira Hakkaja vaatas eile pärastõunal jõuetult, kuidas Väike-Karja tänaval purustatud akendega äridest möödus parastavas meeleolus venekeelsete noorukite kamp.

Öösel tuli Falcki turvafirmast teade, et nende kauplusest on saabunud häire. Kui Ira ja tema abikaasa Tõnu Hakkaja oma viie minuti kaugusel asuvast kodust kohale jõudsid, olid poe aknad juba sisse pekstud ning kullaletist kõik väärtuslik võetud ja antiikesemeid puruks pekstud.

Ira Hakkaja sõnul on tema abikaasa kergesti ärrituv inimene ning asus vandaalitsejaid takistama. Loomulikult sai kesk-ealine mees noortele vastu hakates viga. Arstiabi Ira Hakkaja sõnul vaja siiski ei läinud.

Antiigipoe omanikku hämmastas, et umbes 30 politseinikku seisid Väike-Karja tänava otsas, kuid ei sekkunud, kui vandaalitsejad kaupluste aknaid sisse tagusid ja kaupa välja tassisid.

Hakkaja sõnul üritas turvafirma Falck appi tulla, kuid neid ei lubatud politseirivist mööda. Enamik poeomanikke lihtsalt vaatas, kuidas marodöörid nende vara lõhkusid, sest nad ei julgenud sekkuda. “Ja ükski politseinik ei tulnud meile appi!” ahastas Hakkaja.

Eile pärastlõunal olid osa poodide aknad juba klaasitud, kuid antiigipoes alles oodati töömehi. “Nad ütlesid öösel meile: ärge hakake ilmaaegu aknaid klaasima, sest 9. mail tuleme nagunii tagasi,” ütles poeomanik ja uskus, et see ähvardus ei olnud niisama lausutud, vaid tehakse ka teoks.