Väliskomisjoni esimees Sven Mikser rääkis Päevaleht Online´ile, et tegelikult soovitas Savisaar lisaks kohtumise ettelükkamisele rääkida hoopis visiidil kaasa olnud riigikogu liikmete Mailis Repsi ja Ain Seppikuga.


„Nemad kahjuks ei nõustunud,“ lisas Mikser. Seppik põhjendas kohtumisest keeldumist asjaoluga, et delegatsiooni juhtis siiski Savisaar ja tema ei pea viimaseta võimalikuks komisjoni ette tulla.


Kuigi riigikogu komisjonil ei ole õigust kedagi endaga kohtuma kohustada, on neil siiski täisvoli oma soovi avaldada. „Eeldame, et parlamentaarses riigis hea tava nõuab, et kui parlamendi komisjon tunneb ühe inimese või institutsiooni vastu huvi, siis sellele ka vastatakse,“ rääkis Mikser ning lisas, et senised vastused on olnud pettumust tekitavad.


Lähiajal kavatseb väliskomisjon antud küsimust veel kindlasti arutada ning kui huvi on endiselt olemas, esitatakse Savisaarele ka uus kohtumispalve.


Septembris pälvis Eesti ajakirjanduses suurt tähelepanu Ühtse Venemaa pressiteade, mille kohaselt väljendasid Moskvas kohtunud Vene riigiduuma esimees Boriss Grõzlov ja Tallinna linnapea Edgar Savisaar üheskoos arvamust, et ajaloo, sealhulgas Teise maailmasõja ajaloo ümberhindamine on lubamatu. Tallinna linna pressiteenistuse teatel Savisaar aga ajalookäsitluse osas sõna ei võtnud