Eelnõuga lühendatakse ametlikku suplushooaega 1. juunist kuni 31. augustini. Sama ajavahemik kehtib ka näiteks Soomes (välja arvatud Lapimaa). Seni on ametlik hooaeg kestnud 15. maist kuni 15. septembrini.

Eelnõu seletukskirja kohaselt toovad muudatuse kaasa "hinnang teiste riikide suplushooaja algusele ning reaalne võimalus suplemiseks sel perioodil".

Määrusega kehtestatakse ka nõuded suplusveele ja supelrannale, suplusvee seirele, klassifitseerimisele ja kvaliteedi juhtimisele ning üldsusele suplusvee kvaliteedi kohta teabe andmisele.

Määruse eelnõuga ei reguleerita enam nii rangelt nõudeid supluskoha maismaa osas paiknevate ehitistele ja rajatistele. Samuti on eelnõuga kavandatud vähendada kohustuslike näitajate analüüsi arvu suplusvees.

"Seega võib eeldada, et kehtivate piirangute objektiivne ülevaatamine aitab teatud määral suurendada ametlike supluskohtade arvu ja ergutab seni tervisekaitsenõuetele mittevastavuse kartuses olevaid ettevõtlikke isikuid initsiatiivi üles näitama avalike supluskohtade asutamiseks," leiab ministeerium.